Guvernul Austriei, ședință de urgență pe tema Schengen

Românii din Austria vor protesta în faţa sediului cancelarului Karl Nehammer după ce accesul României în Schengen a fost blocat

Guvernul Austriei, ședință de urgență pe tema Schengen

Guvernul Austriei, condus de cancelarul Karl Nehammer, se reunește marți la prânz într-o ședință de urgență pe tema Schengen, iar ministrul de Externe Alexander Schallenberg va face o informare legată de efectele politice ale veto-ului țării sale, transmite publicația austriacă Die Presse, citat de g4media.ro.

Ministrul de Externe Schallenberg a participat luni la Bruxelles la Consiliul Afaceri Externe al UE, unde s-au discutat chestiunile la zi din Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu: CNAIR și alte companii coordonate de Ministerul Transporturilor trec de la BCR, cu acționariat austriac, la CEC. „Au găsit condiţii mai bune”

Cu ocazia ședinței, oficialul austriac a solicitat o întâlnire bilaterală cu ministrul român de Externe, căruia i-a prezentat așteptările din partea Comisiei Europene referitoare la stăvilirea migrației ilegale, potrivit unui comunicat MAE.

Ședința guvernului Austriei are loc cu două zile înainte summitului Consiliului European, programat pe 15 decembrie la Bruxelles. Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va ridica problema veto-ului austriac la ședința Consiliului European.

Consiliul European ar putea forța o repunere pe tapet a aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, dar pentru acest lucru e nevoie de unanimitate. Dacă Austria își păstrează veto-ul, Consiliul European nu poate adopta nici o concluzie legată de acest subiect.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *