Guvernul ar putea extinde plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază. Se ia în calcul adăugarea de noi produse

Anul nou vine cu creșteri de prețuri

Guvernul ar putea extinde plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază. Se ia în calcul adăugarea de noi produse

Guvernul va extinde limitarea adaosului comercial la alimentele de bază și ia de asemenea în calcul adăugarea de noi produse, conform unor surse guvernamentale, scrie economedia.ro.

Anterior, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va prelungi plafonarea adaosurilor comerciale pentru unele alimente de bază sau produse agricole până la finalul acestui an.

„Am vorbit şi de prelungirea Ordonanţei cu plafonarea preţurilor la produsele agricole şi alimentare.

Am văzut cu ce propunere a venit statul francez, cu un acord pe 5000 de produse, noi am avut o Ordonanţă care a vizat doar 14 produse, o vom prelungi această ordonanţă până la sfârşitul anului şi pe urmă şi Ministerul Agriculturii cred că trebuie să intrăm într-o practică europeană, să avem un acord cu producătorii şi cu retailerii”, a declarat, săptămâna trecută, Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: Urs eliberat, după ce s-a prins într-un laţ

Cotele de adaos comercial pentru 14 grupe de produse alimentare au fost limitate, de la 1 august, pentru o perioadă de 3 luni, printr-o OUG aprobată de Guvern în 30 iunie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *