Guvernul aprobă azi voucherele pentru alimente. Cum vor fi acordate românilor cu venituri mici

voucherele

Guvernul ar putea aproba azi ordonanţa prin care sunt acordate voucherele pentru alimente de bază celor cu venituri mici.

Voucherele pentru alimente vor fi împărţite pensionarilor cu venituri lunare mai mici de 1.500 de lei, persoanelor cu dizabilităţi, familiilor în care venitul mediu de persoană este de 600 de lei şi persoanelor fără adăpost.

Cum vor fi acordate voucherele

Voucherele pentru alimente de bază ar urma să aibă o valoare de 50 de euro și să fie împărțite la fiecare două luni. Ar rezulta că fiecare persoană care va primi un astfel de voucher va beneficia de aproape 4,1 lei pe zi.

Printre beneficiari sunt: familii cu cel puțin doi copii sau monoparentale cu un venit mai mic de 600 lei/lună, pensionarii cu un venit mai mic de 1.500 lei/lună, persoanele cu venit minim garantat și persoanele cu dizabilități.
Elevii care primesc burse sociale ar urma să primească vouchere de 30 de euro lunar pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine.

Voucherele pentru alimente vor ajunge la pensionari prin intermediul a două instituţii, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

CITEȘTE ȘI: Un pacient de 44 de ani a căzut azi noapte de la etaj, de la spitalul unde era internat, în Timişoara

„Dacă vorbim de pensionari, le vom achiziționa și le vom da prin Poștă sau prin Casa de pensii”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Peste 2,3 milioane de pensionari vor beneficia de vouchere de 50 de euro la două luni, având pensii sub 1.500 lei pe lună.

Ciucă, despre voucherele pentru alimente

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că acordarea voucherelor de 50 de euro pentru alimente de bază este o măsură sustenabilă, pentru care există fonduri. Jumătate din bani vor veni din fonduri europene, iar cealaltă jumătate din bugetul de stat.

„Valoarea totală a acestei măsuri de asigurare a 50 de euro la două luni pentru persoanele vulnerabile… Am precizat că 50% din bani sunt bani europeni, 50% sunt bani de la bugetul de stat. Doresc să subliniez că nu lansam măsura dacă nu aveam fondurile necesare”, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă, conform b1tv.ro.

Acesta a precizat că sunt bani pentru toate măsurile recent anunțate de Guvern în sprijinul populației și economiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns