Guvernul alocă bani: zeci de milioane de lei merg către orașele cu sisteme de termoficare. Timișoara e pe listă

Se caută manageri pentru noile societăți-jucărie de termoficare. Primăria pune din nou carul înaintea boilor

Guvernul alocă bani: zeci de milioane de lei merg către orașele cu sisteme de termoficare. Timișoara e pe listă.

Ministerul Dezvoltării anunță că a alocat aproximativ 56 de milioane de lei pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică în 12 orașe din România. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a celei de-a XI-a tranșe, în valoare de 14.435.675,96 lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022, scrie Mediafax.

CITEȘTE ȘI:  Soluție pentru profesori agresivi propusă de secretarul de stat în Ministerul Educației, Antoneta Bolchiș: un sistem de evaluare mintală a profesorilor

Suma este pentru consumul de gaze naturale din luna martie și a fost repartizată orașelor Brașov, Constanța, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iași și Bârlad. Suplimentar, pentru sprijinirea autorităților administrației publice locale în asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, a fost alocată suma de 42.491.065,48 lei.

Fondurile sunt raportate la consumul din luna februarie și sunt destinate municipiilor Arad, Bacău, Călărași, Constanța, Giurgiu, Timișoara și Focșani.

Astfel, până în prezent, din cele 400 milioane lei alocate cu această destinație, prin legea bugetului de stat, au fost utilizate 330.485.150,87 lei, atât sub formă de subvenție la achiziția de gaze naturale și păcură, cât și pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației, a precizat ministrul Cseke Attila.

stiripesurse

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *