Guvernul a adoptat hotărârea prin care se confiscă banii nejustificați ai celor din diaspora

guvern 2

Guvernul a adoptat hotărârea prin care se confiscă banii nejustificați ai celor din diaspora. Senatorul PNL Florin Cîțu scrie că cei din PSD-ALDE au făcut o singură „concesie”, și anume au majorat pragul de la care se confiscă sumele care nu au justificare la 2.000 de euro, față de 1.000 de euro, cât era prevăzut în documentul inițial al Guvernului.

PNL îi acuză pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici și pe cei de la PSD că au minţit când au susţinut că nu se grăbesc să aprobe proiectul care îi obligă pe românii din Diaspora să justifice sumele de peste 2.000 de euro trimise în ţară, Guvernul adoptând documentul în şedinţa de joi.

”PSD acoperă gaura la buget cu banii românilor din Diaspora! Dragnea şi PSD au pus ochii şi pe banii românilor din Diaspora. Sumele peste 1.000 de euro urmau să fie confiscate dacă nu erau justificate cu documente. Chiar şi cel care deţine doar cu numele poziţia de ministru al finatelor publice ne asigură că nu se grăbesc cu o astfel de lege.

CITEŞTE ŞI: Copiii sub şapte ani ar putea fi scoşi de la cheltuielile de întreţinere, iar pentru o altă grupă de vârstă, reduse la jumătate. Proiect

Au minţit! A câtă oară? Joi, la câteva săptămâni după aceste asigurări, în şedinţa de Guvern a fost aprobată hotărârea de guvern care confiscă banii românilor trimişi în ţara dacă nu sunt justificati cu documente. Au făcut o singură “concesie”. Pragul este acum de 2000 de euro”, a scris sâmbătă pe Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu.

Cîțu spune că liderul PSD, Liviu Dragnea, şi “gaşca lui” ar trebuie să răspundă personal, nu numai politic, pentru luarea unor asemenea măsuri, pentru că, ”implicit, toţi românii care trimit bani acasă sunt consideraţi infractori … dacă nu dovedesc cu acte că nu sunt”.

”Ironic nu? PSD-istii strigă în gura mare zilnic despre prezumţia de nevinovăţie, regulă care să se aplice se pare doar PSD-istilor. Când este vorba de restul românilor, toţi suntem infractori şi terorişti până ne demonstrăm nevinovăţia.

Asta este ordinul dat de Liviu Dragnea instituţiilor de forţă pe care le controlează, în special ANAF. Sunt disperaţi. Nu au bani de pensii şi salarii şi atunci iau bani de pe unde pot. Doar să nu fie de la investitori pentru că aceştia au înţeles cu ce hoţi lucrează şi au dublat şi chiar triplat dobânzile. Acum vor banii trimişi de români în ţară, iar din iulie vor lua banii de la Pilonul 2 de pensii.

Aceşti politicieni, Dragnea şi gaşca lui, trebuie să răspundă personal, nu doar politic”, a mai spus Cîţu.
Românii din diaspora vor fi obligați să justifice cu documente orice sumă peste 1.000 de euro trimisă în țară, aceeași obigligație urmând a avea și cel care primește banii. Proiectul de lege a fost făcut public, pentru dezbatere publică, în luna ianuarie, pe pagina Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Opoziția acuză majoritatea PSD-ALDE că dorește să confiște acești bani.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat atunci că proiectul care stabileşte ca românii din străinătate să justifice sumele de peste 1.000 euro trimise în ţară face parte din transpunerea unei prevederi europene, dar că România nu ar trebui să se grăbească să o transpună.

Întrebat dacă statul impozitează cumva banii trimişi în ţară de către românii din străinătate, ministrul Finanţelor a răspuns: “Sunt prevederi fiscale care se referă la declararea veniturilor din afara ţării. Ştiţi foarte bine că fostele formulare ale Fiscului aveau aceste prevederi.

Este ceva ce oamenii ştiu deja, dar cu aceste noi prevederi care să înţeleg că sunt în lucru acum, v-am spus trebuie să ne uităm puţin mai atent şi să nu fim noi primii din clasă la acest subiect.

Lucrurile care se impun la nivel european, noi am avut acea practică din păcate nejustificată şi fără argumente. Tot timpul am vrut să fim noi primii la nivel european atunci când transpunem un act normativ şi de multe ori ne-am făcut noi singuri rău.”

Și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că nu e de acord ca diaspora să justifice sumele peste 1.000 de euro.

”O atitudine vecină cu spiritul milițienesc care domnea odată în România. Pe scurt, suntem împotrivă”, a spus președintele ALDE, joi, după ședința conducerii partidului, scrie libertatea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Guvernul a adoptat hotărârea prin care se confiscă banii nejustificați ai celor din diaspora

    1. Și totuși :ura asta vă hrănește sufletul? Sunteți jalnici, ăstia din așa zisa opoziție care rimează cu tot ce poate întruchipa IMBECILITATEA !!!

  1. Legalitatea sursei banilor e problema celui care trimite banii, adica a cetateanului din strainatate. In momentul in care ceri destinatarului sa dovedeasca de unde are expeditorul banii, automat deschizi o mica ancheta, te bagi peste legislatia tarii de origine a banilor si declari ca oricine primeste bani e suspect. Asta in conditiile in care provenienta unor sume astronomice nu este suspecta la cetatenii care locuiesc in Romania. Dar iarasi vorbim de membrii parlamentului.

  2. Rusine PSD plus ALDE sa nu mai auzim de existenta voastra in veci….nu va este rusine sa furati de la romani ? ce fel de guvern este asta, al cui este el? al romanilor nu este asa ca jos cu el…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *