Guţu şi Eriomenco, de la Heracle Ghiroda, pe podiumul european!

Guţu şi Eriomenco, de la Heracle Ghiroda, pe podiumul european!

Alexandrin Guţu şi Vitalie Eriomenco, de la Clubul Sportiv Heracle, au urcat pe podium, marţi seară, la Campionatul European de Lupte U23, competiţie care se desfăşoară în această săptămână la Bucureşti, primele meciuri fiind cele de la stilul greco-romane.

Cea mai bună performanţă a obţinut-o Guţu – aur la categoria 77 de kilograme. În finală, elevul antrenorului Roman Zgardan l-a învins pe azerul Khasay Hasanli cu scorul de 6-3, obţinând un nou titlu continental, de data aceasta la o categorie de vârstă superioară.

În drumul său spre ultimul act, Alexandrin Guţu i-a învins, în ordine, pe Michal Zelenka (Cehia), Khvicha Ananidze (Georgia) şi Deni Nakaev (Germania). Vitalie Eriomenco a fost încadrat la categoria 63 de kilograme, unde l-a învins în finala pentru bronz pe Andrii Semenchuk (Ucraina). Anterior, în recalificări, el trecuse prin tuş de Ioannis Petkos (Grecia).

Aşadar, o medalie de aur prin Alexandrin Guţu, cel mai titrat luptător de la CS Heracle, şi una de bronz, obţinută de Vitalie Eriomenco, ambii reprezentând Republica Moldova, este bilanţul clubului din comuna Ghiroda la Campionatul European U23 de la Bucureşti.

Guţu, multiplu medaliat european, mondial şi olimpic la mai multe categorii de vârstă (U15, cadeţi, juniori, U23 şi tineret), a obţinut din nou admiraţia federaţiei internaţionale de lupte, United World Wrestling, care a notat următoarele:

„După ce a început anul 2023 cu argint şi bronz la cele două turnee Ranking Series, Guţu s-a încălzit marţi pentru Campionatul European (n.r. – de seniori, ce va avea loc luna viitoare la Zagreb – Croaţia) cu o medalie de aur la Campionatul European U23 de la Bucureşti. Cu titlul U23 cucerit acum, acestuia îi rămâne de câştigat doar aurul la seniori pentru a completa setul de titluri continentale.

Tânărul în vârstă de 21 de ani a luptat cu campionul în exerciţiu Khasay Hasanli în finala categoriei 77 de kilograme şi a avut probleme devreme când adversarul său a obţinut un parter. Guţu a vrut să se strecoare din poziţie, însă a rămas blocat şi a cedat două puncte. Dar când Hasanli a încercat să-l ridice pe Guţu pentru o altă aruncare, acesta şi-a pierdut echilibrul, iar moldoveanul a obţinut două puncte.

CITEŞTE ŞI: „Leii” din Banat încheie turul Top 10 la Pitești. Meciul va fi televizat

A urmat apoi procedeul marcă înregistrată prin care a mai reuşit două puncte pentru a conduce la pauză cu scorul de 4-3. Guţu nu a cedat nici în a doua repriză şi a punctat prin două împingeri în afara spaţiului de luptă, în timp ce Hasanli s-a chinuit să-şi găsească ritmul în cele şase minute”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *