Gripa, la final de epidemie!

Evoluţia gripei nu mai are caracter epidemic, au concluzionat specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică, în urma analizei datelor epidemiologice recente. Conform acestora, în săptămâna8-14 aprilie activitatea gripală și-a continuat trendul descendent, având o intensitate scăzută, răspândire locală în unele judeţe din zona de centru a ţării şi cazuri sporadice în restul ţării.

Numarul total de infecții respiratorii acute înregistrat la nivel național a fost cu 6,3 la sută mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară. La nivelul întregii țări, medicii au raportat 279 de cazuri de gripă clinică, în care diagnosticul s-a bazat pe simptomatologia prezentată de pacienți.

În județul Timiș, au fost înregistrate peste 35 de cazuri de gripă clinică, în Caraș-Severin, aproape 20, iar în Hunedoara, sub 15.

De la începutul sezonului au fost au fost confirmate 2.269 cazuri de gripă, dintre care 1.197 cu virus AH1, 543 cu virus AH3, 524 cu virus A nesubtipat, un caz cu virus B, patru cu coinfecţie cu virus AH1 – virus AH3.

De asemenea, au fost înregistrate 196 de decese confirmate cu virus gripal, din care 149 tip A, subtip (H1)pdm09, 22 tip A, subtip H3, 24 tip A, nesubtipat şi unul coinfecţie cu A(H1)pdm09 şi AH3, faţă de 129 în întreg sezonul precedent, dintre care 63 cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, 2 cu AH3, patru cu A nesubtipat şi 60 cu virus gripal tip B.

În județul Arad, au fost confirmate 36 de cazuri de gripă (nouă decese), în Caraș-Severin – 155 (nouă decese), Hunedoara – 31 (4 decese), iar în Timiș – 31 (zece decese).


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *