Grindeanu, atac dur la Dragnea: „Poate vrea să întrebe dacă în Brazilia votul e la vedere”

Fostul premier Sorin Grindeanu a lansat miercuri un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea, spunând că nu trebuie să fii constituționalist ca să știi că votul la moțiunea de cenzură este secret, cu bile, ci este obligatoriu şi logic să ai un cât de mic respect pentru lege.

„Văd că Liviu Dragnea crede că trebuie să fii constituționalist ca să știi că votul la moțiunea de cenzură e secret, cu bile! Ei bine, nu! Trebuie doar să ai un minim respect pentru lege! Ca președinte de partid, preocuparea lui Liviu Dragnea nu ar trebui să fie statul pe scări la moțiunile împotriva propriului guvern pentru a verifica votul parlamentarilor. Să îți ameninți propriii parlamentari, să faci filtre la vot, să-i obligi să arate votul care, din punct de vedere constituțional, este secret – toate acestea sunt lucruri inadmisibile. De aceea am sesizat CCR. Pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple. Poate vrea Liviu Dragnea să întrebe dacă în Brazilia votul e la vedere.”, scrie Grindeanu, pe Facebook.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului propun, într-un punct de vedere ce urmează să fie transmis Curţii Constituţionale, respingerea sesizării fostului premier Sorin Grindeanu referitoare la desfăşurarea votului la moţiunea de cenzură din 21 iunie.

În punctul de vedere se arată că, la momentul formulării acestei sesizări, Grindeanu nu mai exercita atribuţiile funcţiei de prim-ministru „în plenitudinea lor”, întrucât rezultatul moţiunii de cenzură era deja publicat în Monitorul Oficial.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Grindeanu, atac dur la Dragnea: „Poate vrea să întrebe dacă în Brazilia votul e la vedere”

Lasă un răspuns