Grigoraş le dă poliştilor exemplul Liverpool

Petre Grigoras ACS Poli Timisoara

Pentru a-şi capacita jucătorii înaintea importantului examen de la Iaşi, antrenorul Petre Grigoraş a prezentat ca exemplu dăruirea celor de la Liverpool în partida de aseară cu Borussia Dortmund, din sferturile de finală ale Europa League, în care englezii s-au calificat deşi au fost conduşi cu 2-0 şi 3-1, ei reuşind să se impună graţie unui gol marcat târziu, în prelungiri.

„La Liverpool – Dortmund a fost o demonstraţie de ambiţie şi forţă, acest meci poate fi un exemplu pentru orice jucător, pur şi simplu te încântă o asemenea partidă. Ce am văzut aseară se întâmplă o dată la 20 de ani. Aş vrea să văd măcar cinci mii de oameni în tribune la următorul nostru meci de pe teren propriu, randamentul jucătorilor ar creşte cu 20 la sută”, a spus, astăzi, tehnicianul formaţiei alb-violete.

Şi fundaşul Dan Popescu a fost impresionat de cele văzute la meciul dintre Liverpool şi Dortmund: „Este incredibil ce a putut să se întâmple acolo, suporterii au fost senzaţionali, i-au împins de la spate pe cei de la Liverpool”.

Petre Grigoraş s-ar mulţumi cu o remiză în partida programată luni, cu începere de la ora 18, în runda cu numărul şapte din faza play-out a Ligii I: „Am urmărit precedentul meci jucat de Poli la Iaşi, care s-a încheiat cu scorul de 1-1. A fost un joc bun, să vedem ce va fi de această dată… Sper ca băieţii să repete acea evoluţie şi să ne întoarcem cu acelaşi rezultat. CSMS Iaşi este o echipă extrem de omogenă şi de redutabilă, care pierde foarte greu. Ei fac puţine schimbări, au un nucleu de opt-nouă jucători care evoluează în toate partidele. Au mulţi oameni în tribune, au lăsat gratuitate pentru meciul cu noi pentru că luptă pentru obiectivul de a prinde locul al şaptelea, care duce în cupele europene. Trebuie să rămânem agăţaţi de clasament şi să ne jucăm şansa până în ultimul moment”.

Trei fundaşi revin după accidentări

Petre Grigoraş a primit veşti bune din partea staff-ului medical. El îi va avea la dispoziţie luni pe Claudiu Belu şi Dan Popescu, ambii refăcându-se după accidentări. Şi căpitanul Cristian Scutaru este apt combatant. Vor lipsi, în schimb, Cristian Melinte şi Ovidiu Popescu. O surpriză în formula de start ar putea fi portarul Lys Gomis, care va fi lăsat să apere mâine la partida din Liga a IV-a Timiş contra celor de la Voinţa Maşloc pentru a-şi intra în ritm.

„Mai sunt două antrenamente până la partida de luni, sper să nu se întâmple nimic. Gomis este mai bine pregătit, el va apăra mâine la echipa a doua. Din păcate, se pare că pentru Ovidiu Popescu s-a încheiat campionatul. Şi Melinte este sub tratament, nu are nici o şansă să fie luat în lot. În schimb, Scutaru este tot mai bine, el vrea să revină în teren, nu l-am avut până acum la dispoziţie, pentru că s-a accidentat cu două zile înainte de venirea mea la Timişoara. El este căpitanul echipei şi poate să aducă un plus de luciditate şi de dorinţă. Zicu se antrenează normal, el trebuie să îşi aştepte rândul pentru a fi luat în calcul. Belu şi Dan Popescu s-au antrenat normal în ultimul timp şi sunt apţi pentru meciul de la Iaşi”, a precizat Grigoraş.

„Mă simt destul de bine, am reintrat în programul normal al echipei. Am avut o disjuncţie la umărul stâng, am stat în cantonament la meciul precedent, dar în ziua jocului am decis cu antrenorul să nu riscăm. Ne aşteaptă o partidă dificilă, cu o echipă omogenă, care vrea să prindă Europa League. Ar fi bun un punct la Iaşi, ne-ar mulţumi, mai ales că urmează partida cu Chiajna, pe care dacă o vom câştiga vom face un pas mare spre salvarea de la retrogradare”, a spus şi Dan Popescu.

Moldovenii ne-au pus gând rău

Preşedintele executiv al echipei CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat, tot astăzi, citat de Mediafax, că elevii lui Nicolo Napoli îşi doresc revanşa în faţa lui ACS Poli, echipă pe care o găseşte vinovată pentru ratarea calificării în play-off-ul Ligii I.

„Eu nu am uitat că am ratat calificarea în play-off şi ca urmare a remizei făcute cu Poli în ultimul meci de pe teren propriu din sezonul regulat. Această dorinţă de revanşă este atât în rândul antrenorilor şi conducătorilor, cât şi în cel al jucătorilor. Nu este vorba de răutate, ci de o ambiţie în plus de a câştiga. Totodată, trebuie să câştigăm şi pentru a ne menţine pe primul loc în play-out, poziţie care asigură calificarea în cupele europene. Avem un culoar favorabil, trebuie să profităm la maximum de el şi să ne agăţăm de noul obiectiv propus”, a menţionat Prunea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Grigoraş le dă poliştilor exemplul Liverpool

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *