Greu de crezut: pistă pentru săniuș betonată, în vestul ţării

sanius

Proiectul ar putea părea comic, pentru mulți, însă primarul a ținut să-l finalizeze pe 70.000 de lei din bugetul local.

Primăria Șofonea a finalizat prima pistă pentru săniuș betonată din județ, dacă nu chiar din țară. Dâmbul de pe care pornește pista, creat artificial, se află în centrul localității Șofronea, lângă terenul de sport și parcul pentru copii.

Ideea realizării acestei piste le-a venit edililor după ce constructorii care au modernizat linia ferată Curtici-Șofronea-Arad au descărcat acolo materiale de construcții. S-a format un dâmb chiar lângă parcul pentru copii care era în curs de amenajare.
pista-sanius-betonata

Derdelușul artificial are o lungime de peste 50 de metri, este betonat și este prevăzut cu parapete din lemn, astfel încât săniile să nu zboare de pe pistă, ceea ce ar putea cauza accidente grave. În vârful dâmbului a fost construit un foișor, la care se poate ajunge cu săniile urcând pe scări din beton.

Proiectul a costat aproximativ 73.000 de lei, conform primarului, Ioan Babău, care se declară mândru de realizarea sa. „Mai așteptăm să ningă, pentru ca pista de săniuș să poată fi folosită. Cred că va fi un loc de distracție foarte apreciat de copii”, ne-a spus primarul.

Nejustificat

Unii localnici cred, însă, că această cheltuială nu reprezenta o prioritate, având în vedere că iernile nu mai sunt cum au fost altădată, iar zăpadă poate dura doar câteva zile pe sezon. „Au băgat bani și în terenul de sport și stă nefolosit. Acum au făcut acest derdeluș din beton, iar noi avem străzi din pământ, pline de noroi. Nu cred că e normal”, a spus un localnic.

Primarul se apără, afirmând că pista poate fi folosită și în sezonul cald, dacă se folosesc role. Ar putea fi însă periculos, având în vedere că pista se termină pe o alee din pământ, unde copiii ar putea să cadă, din cauză că rolele au nevoie de suprafețe plane și pentru frânare.

VEZI MAI MULTE AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *