Grecia impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani

Grecia impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani

Grecia va face vaccinările împotriva COVID-19 obligatorii pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste, într-o mișcare drastică de a stopa o nouă creștere a cazurilor de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Mii de oameni merg 4 – 5 kilometri pe jos prin ploaie până la peștera Sfântul Andrei. Drumul în zonă e blocat de mașini și autocare

Măsura va intra în vigoare începând cu 16 ianuarie. Oricine din grupa respectivă de vârstă care nu este vaccinat riscă o amendă de 100 de euro. Grecia devine a doua țară europeană, după Austria, care face vaccinarea obligatorie.

Aproximativ două treimi din populația din Grecia,  de aproape 11 milioae, este este complet vaccinată

„Ne concentrăm eforturile pe protecția concetățenilor noștri și, din acest motiv, vaccinarea acestora va fi obligatorie de acum înainte”, a declarat marți prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis în cadrul unei reuniuni a cabinetului.

Grecia a înregistrat o creștere a numărului de infecții luna aceasta, doborând record după record, informează The Independent.

De la începutul pandemiei, nația elenă a înregistrat 931.183 de infecții și 18.067 de decese. Țara a interzis în această lună accesul persoanelor nevaccinate în spații publice interioare, precum restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă au fost testați negativ pentru coronavirus.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *