Grecia a hotărât să menţină deschis sectorul turistic şi ridică interdicţii de zbor

Guvernul Greciei plănuiește să controleze răspândirea coronavirusului în cea mai mare măsură posibilă în același timp cu menținerea deschisă a sectorului turistic printr-o ridicare treptată a interdicțiilor de zbor din anumite zone considerate de risc și implementarea de noi măsuri menite combaterii pandemiei, precum interzicerea festivalurilor de vară, relatează Ekathimerini.​

În timpul unei ședințe de urgență conduse de premierul Kyriakos Mitsotakis luni s-a luat decizia de a interzice până la finalul lunii iulie așa-numitele festivaluri „panigyria” celebrate de comunitățile rurale. Acestea atrag de regulă sute, uneori mii de vizitatori și sunt considerate a fi deosebit de periculoase de către experți.

Autoritățile au în vedere și înăsprirea controalelor la graniță urmând ca de miercuri vameșii să permită intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Promachonas din Bulgaria doar a călătorilor care prezintă un test negativ pentru COVID-19, urmând ca inspecțiile să fie intensificate și la granița cu Albania, la Kakavia și Krystalopigi.

Controalele suplimentare au fost decise ca urmare a creșterii infecțiilor legate de turismul din țările balcanice, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, conform hotnews.ro.

CITEŞTE ŞI: Raed Arafat, amenințat cu moartea. Poliția face anchetă

În primele 11 zile ale lunii iulie autoritățile au înregistrat de patru ori mai multe teste pozitive cu COVID-19 la punctul de trecere a frontierei Promachonas dintre Grecia și Bulgaria decât la aeroportul internațional din Atena, a mai afirmat Petsas.

Acesta a anunțat de asemenea că Grecia va permite zboruri directe din Marea Britanie începând de mâine, 15 iulie, și din Suedia din 22 iulie, fiind luată în considerare și posibilitatea reluării zborurilor din Statele Unite înspre sfârșitul lunii în funcție de evoluția pandemiei și cu condiția ca pasagerii să poată prezenta un test negativ cu COVID-19 care să fi fost efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii, potrivit hotnews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns