Grecia a deschis sezonul turistic pentru străini. Ce condiții se cer la intrarea în țară

grecia

Grecia a anunțat deschiderea oficială a sezonului turistic pentru străini.

Pentru a petrece concediul în țara de la Mediterană, turiștii pot face dovada vaccinării, pot prezenta un test negativ sau pot face dovada că au fost infectați cu SARS-CoV2 cu cel mult 9 luni înainte de intrarea în Grecia.

Potrivit Digi 24, vizitatorii trebuie să arate dovada că au trecut 14 zile de la rapel, în cazul celor vaccinați împotriva Covid-19. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză. De asemenea, cei care care au avut Covid-19  trebuie să prezinte o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de proveniență, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată pozitiv cu coronavirus, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Grecia.

Cei care nu sunt vaccinați și nu au fost infectați au nevoie de un test negativ PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte. La graniță, turiștii pot fi supuși unei testări aleatorii și, dacă vor fi găsiți pozitivi, intră în carantină sau li se poate refuza accesul în Grecia.Ministerul Afacerilor Externe amintește că străinii care merg în Grecia trebuie să completeze formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc.

În Grecia, masca este obligatorie în locurile publice, dar nu și pe plajă. Trebuie respectate, de asemenea, măsurile de distanțare fizică.

newsar


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Grecia a deschis sezonul turistic pentru străini. Ce condiții se cer la intrarea în țară

  1. De menționat si ca Grecia e in zona galbena! Adică la întoarcerea în țară sunt necesare , din nou, dovezi de PCR negativ pt a nu fi carantinat, daca nu esti vaccinat.  Atentie familiile cu copii (copiii nu sunt vaccinati)  practic pt o familie cu 2 copii -4 teste PCR pt copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *