Grădiniţe moderne într-o comună din Timiş

lenauheim 4

Contractul de finanţare pentru o grădiniţă nou-nouţă la Bulgăruş, localitate aparţinătoare de comuna Lenauheim, a fost parafat chiar în această săptămână. Proiectul este în valoare totală de 500.000 de euro plus TVA, însă Primăria Comunei Lenauheim va avea o contribuţie de numai 80.000 de euro, restul sumei fiind nerambursabilă, după cum aflăm de la edilul-şef Ilie Suciu.

Este un proiect contractat în cadrul Programului naţional pentru dezvoltare rurală. În paranteză fie spus, proiectul a fost depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale încă din octombrie 2015. Lentoarea cu care se adjudecă astfel de proiecte îl nemulţumeşte şi pe primarul Ilie Suciu cel puţin la fel de mult ca pe membrii comunităţii:

„Oamenii ar dori, dacă se poate, ca lucrurile să se facă peste noapte, dar nu se poate. Investiţiile mari şi durabile nu se pot face, însă, cât ai bate din palme. La fel de adevărat este că ar trebui făcut ceva pentru a se scurta timpul pentru obţinerea banilor. Pentru fondurile europene sunt proceduri mai anevoioase”.

Edilii comunei nu stau cu mâinile în sân, însă, nici când vine vorba despre fondurile guvernamentale. Astfel, grădiniţele din Lenauheim şi Bulgăruş figurează deja pe lista obiectivelor care urmează să fie reabilitate. De această dată, Programul naţional pentru dezvoltare locală (PNDL) va fi sursa finanţării, contractele urmând să fie încheiate până la sfârşitul anului.

Acest lucru presupune derularea licitaţiilor pentru adjudecarea lucrărilor în primele două-trei luni ale anului viitor, astfel încât execuţia va putea fi demarată în cursul primăverii. Tot prin PNDL se doreşte şi reabilitarea dispensarului din Lenauheim, o investiiţie care, de asemenea, urmează să fie contractată până la sfârşitul acestui an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns