Giroceanul Ionel Pascotă senior a trecut în nefiinţă

Giroceanul Ionel Pascotă senior, Maestru al Sportului, a decedat astăzi, la vârsta de 85 de ani. Trupul neînsufletit al multiplului campion la motociclism va fi depus la capela cimitirului din Giroc, până vineri, 12 iulie 2019.

Tot vineri, la ora 13, înainte de a fi condus pe ultimul drum, în curtea Căminului Cultural din Giroc va fi oficiată slujba religioasă. Locaţia a fost aleasă deoarece Ionel Pascotă a fost dirijorul Fanfarei din Giroc din anul 1955 şi până în prezent.

Ionel Pascota senior a fost fiul lui Ioan Ilie Pascota, primul campion national al celei mai titrate familii de motociclisti din Romania. El a urmat pasii tatalui sau, iar in 1970 a castigat primul sau titlu de campion la clasa 500 cmc, cu o motocicleta NSU. A urmat un nou campionat national luat trei ani mai tarziu la clasa 250 cmc, cu o motocicleta CZ. Intre 1976 si 1979 Ionel Pascota senior a dominat campionatul national la clasa 175 cmc, castigand 4 titluri nationale consecutiv pe o motocicleta MZ. In cariera sa, Ionel Pascota Senior a mai castigat 12 titluri de vicecampion national, dar si alte 20 de medalii de bronz.

Ionel Pascota senior a transmis talentul mai departe si fiului sau Ionel junior, dar si nepotului Patrick, ambii cu titluri de campioni national in palmares. Lui Ionel Pascota senior i-a fost decernat şi titlul de „Maestru al Sportului”.

Sursa: Facebook/ Pro Giroc


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Giroceanul Ionel Pascotă senior a trecut în nefiinţă

  1. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace. Un mare sportiv și un om deosebit ! Sincere condoleanțe familiei !

Lasă un răspuns