Gigant auto german, cu 10.000 de angajați în România, inclusiv în vestul ţării, închide uzinele și solicită ajutorul statului, în contextul coronavirusului

Producătorul german de echipamente auto Leoni, prezent şi pe piaţa din România, inclusiv în judeţul Arad, a anunţat luni că va închide parte din uzine, va reduce programul de lucru și va solicita ajutorul statului pentru a putea contracara efectele crizei coronavirusului.

CITEȘTE ȘI: Primul deces din cauza coronavirusului din vestul țării. Este cea de-a șasea victimă, la nivel național

Afacerile Leoni se confruntau cu dificultăţi înainte de apariţia coronavirusului însă deciziile adoptate de marii producători de a-şi închide uzinele din Europa au creat noi probleme pentru grupul german.

„Leoni AG se aşteaptă la poveri considerabile asupra vânzărilor, câştigurilor şi lichidităţii. Nivelul acestui impact nu poate fi preconizat la momentul actual„, a subliniat Leoni, potrivit Agerpres.
Compania germană a precizat că va închide uzine din Europa, Africa de Nord şi cele două Americi, iar în Germania va introduce un program de lucru scurt, ca răspuns la deciziile constructorilor auto de a închide uzinele de asamblare, închideri care ar urma să dureze cel puţin patru săptămâni.
De asemenea, Leoni va recurge la oferta făcută de Guvernul german şi intenţionează să solicite ajutor financiar. Aceste fonduri vor creşte flexibilitatea financiară a companiei şi vor fi utilizate la nivel de grup pentru a asigura continuarea operaţiunilor”, a precizat producătorul german.
Separat, Ministerul german al Economiei a anunţat luni că firmele vor putea solicita imediat includerea în programul băncii de stat KfW destinat sprijinirii economiei în 2020. Ministerul Economiei a precizat că fondurile din acest program sunt nelimitate şi sunt disponibile pentru toate tipurile de companii.
În România, Leoni are peste 10.000 de angajaţi şi trei fabrici, în Arad, Bistriţa şi Piteşti.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns