Ghinioanele financiare s-au ținut scai de Primăria Timișoara

ghinion 1

În ultima vreme, se aud tot mai des vești despre problemele pe care le are municipalitatea timișoreană cu plata anumitor obligații.

Salariile la societatea de transport public sunt plătite cu țârâita, elevilor merituoși le-a cam sărit rândul la burse, iar furnizorul de gaz închide robinetul, din când în când, din cauză că societatea Colterm nu e în stare să-și achite facturile.

Asemenea situații nu s-au văzut prea des în urbea de pe malurile Begăi, iar pentru toată această degringoladă există și explicații, oferite chiar de primarul Nicolae Robu: un lung șir de ghinioane, care au dus la o perturbare financiară de circa 100 de milioane de lei.

„Din păcate, ne este greu să susținem financiar toate proiectele pe care le avem. Întâmpinăm unele greutăți, așa că trebuie să ne întindem cât ne e plapuma. Furtuna din toamna trecută a produs pagube de 22 de milioane de lei, iar de la guvern am primit două milioane, în timp ce în alte părți s-au dat zeci de milioane. Celelalte 20 de milioane a trebuit să le acoperim de la bugetul local pentru înlăturarea efectelor furtunii, pentru reparații la clădirile publice – școli, spitale.

Tot anul trecut, RATT a pierdut un proces cu ANAF pentru TVA, declanșat încă de pe vremea fostei administrații, ceea ce înseamnă o altă pierdere, de 17,7 milioane de lei, pentru care plătim circa 1,5 milioane lunar.

În acest an, Colterm a trebuit să cumpere certificate verzi de vreo 25 de milioane, așa că, în fiecare lună, până în septembrie, plătim alte 3,5 milioane.

Avem o perturbare de circa 100 de milioane de lei, de aceea sunt dificultăți în a face plățile cu promptitudinea de altădată și avem întârzieri față de colaboratori.

Din septembrie, va fi ceva mai bine, pentru că terminăm cu plata certificatelor verzi. Eu sper ca, pentru unele proiecte pregătite de la bugetul local, să ni se comute finanțarea pe programe europene, fiindcă îndeplinim condițiile, iar aceasta ar însemna rambursarea anumitor sume”, a explicat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a mai calificat, din nou, drept „o decizie prostească” aceea luată de guvern privind interzicerea luării de credite de administrațiile locale, indiferent de gradul de îndatorare.
Timișoara este datoare în proporție de opt la sută, un procent mic comparativ cu alte localități, iar un credit ar pemite – consideră primarul – o dezvoltare în ritm susținut.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Ghinioanele financiare s-au ținut scai de Primăria Timișoara

  1. Sa mai amintim si de neplata diferentelor salariale pentru profesori si de faptul ca cei de la Centrul de Excelenta nu au fost platiti tot anul! Asta doar in invatamant> Absolut rusinos, profesore Robu!!!

  2. Salariile imense din primarie sunt de vina…..si proasta gestionare a finantelor de catre primar….Ca fost rector ar trebui sa stie cum se intocmeste bugetul si cum trebuie executat, dar se pare ca dl primar Robu mai mult se plange decat face……

  3. „Avem o perturbare de circa 100 de milioane de lei.” Cum se reflecta o „perturbare” in contabilitate? Mai degraba a vem o mare „perturbare” in primarie, se numeste primar, si vateva „perturbari” mai mici, se numesc consilieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *