Gheață pe râurile din Banat. La Timişoara, la noapte vor fi -15 grade, iar vineri va ninge

rau inghetat

Din cauza temperaturilor extrem de scăzute din aceste zile, Administrația Bazinală de Apă Banat (ABAB) a înregistrat gheață la mal pe mai multe secțiuni ale râurilor din zona de competență.

Fenomenul a fost remaracat, conform datelor furnizate de Luci Ervin, director ajunct al ABAB, pe cursurile de apă din localitățile: Racovița, Coșteiu, Nădrag, Reșița, Tirol, Gătaia, Partoș, Sânnicolau Mare, Făget, Chizătău, Fârdea, Remetea Mare, Pișchia, Beregsău și Cenei.

Apele curgătoare sunt înghețate în proporție de 10-20 la sută pe maluri, cu excepția râului Bega Veche, care este pe jumătate înghețat. Specialiștii ABAB monitorizează, în continuare, situația apelor.

De asemenea, în timp ce în Timiș nu se consemnează un strat de zăpadă semnificativ, în județul Caraș-Severin, aceasta are următoarele cote: Teregova – 16 cm, Bucova – 26 cm, Brebu – 13 cm, Naidăș – 15 cm, Berzasca – 13 cm, Rusca Montană – 16 cm și Poiana Mărului – 22 cm.

În privinţa prognozei meteo, la Timişoara, temperaturile vor scădea începând cu luni seara, când sunt prognozate -12 grade, şi vor ajunge până la -15 grade, marţi în jurul orei 5.

Apoi, vremea va începe să se încălzească uşor, pentru joi la prânz fiind prognozate -2 grade.

Meteorologii spun că, vineri după-amiază, va ninge la Timişoara şi în tot vestul ţării, după o scurtă repriză de… lapoviţă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns