Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, ineficiente, pentru a evita gazul metan

Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, ineficiente, pentru a evita gazul metan

Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, ineficiente, pentru a evita gazul metan.

Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, ineficiente, care ar suprasolicita rețeaua electrică, pentru a evita gazul metan, au avertizat companiile de utilități într-un articol publicat duminică, transmite Reuters.

CITEȘTE ȘI: Vremea se răcește, la început de săptămână

Gospodăriile s-au aprovizionat cu încălzitoare electrice cu ventilator, inclusiv dispozitive portabile, arată cifrele de vânzări, pe fondul temerilor că Rusia ar putea opri sau limita aprovizionarea cu gaze în urma războiului său din Ucraina.

Directorul general al asociației germane a utilităților de energie și apă, BDEW, a declarat pentru cotidianul Handelsblatt că clienții ar putea avea facturi de energie și mai mari dacă nu folosesc dispozitivele cu moderație.

”Și pot suprasolicita rețelele electrice, de exemplu atunci când multe gospodării își pornesc radiatoarele într-o parte a orașului în același timp, într-o noapte rece de iarnă”, a arătat directorul BDEW, Kerstin Andreae.

Ea a spus că a înțeles temerile oamenilor de frigul din case, dar că unele dintre mecanismele de adaptare ar putea avea efecte negative.

Germania, împreună cu alte țări din Uniunea Europeană, se străduiește să sprijine gospodăriile și industriile împovărate de o nouă creștere a prețurilor energiei, după ce Rusia a oprit livrările prin conducta de gaze naturale Nord Stream 1.

Guvernul german a promis că utilizatorii industriali vor fi primii care vor fi raţionaţi în cazul unui deficit și că gospodăriile private vor fi scutite de orice reduceri.

Preşedintele agenției federale pentru rețea a Germaniei a mai spus că utilizarea radiatoarelor poate provoca pene de curent locale, potrivit unui interviu acordat ziarului Tagesspiegel.

Klaus Mueller a adăugat că, chiar și pe fondul prețurilor ”foarte mari” ale gazelor, încălzitoarele electrice ar costa totuși utilizatorii mai mult decât încălzirea centrală pe bază de gaze, care este cea mai comună formă de încălzire rezidențială din ţară.

Germanii au cumpărat 600.000 de dispozitive electrice de încălzire în prima jumătate a anului, în creștere cu aproape 35% față de un an mai devreme, potrivit datelor firmei de cercetare a pieței GfK.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *