Germania în criză: Vrei să mănânci la restaurant, plătești meniul cu o săptămână înainte

Germania în criză: Vrei să mănânci la restaurant, plătești meniul cu o săptămână înainte

Germania în criză: Vrei să mănânci la restaurant, plătești meniul cu o săptămână înainte

Plata în avans la restaurant în Germania – Este prezentat ca „primul restaurant care permite plata în avans” în Germania, de fapt este o măsură impusă de criză și de scumpiri. La Dresda, proprietarul unui restaurant cere clienților care vor să mănânce gâscă să plătească cu o săptămână înainte.

Plata în avans la restaurant în Germania

Cu 26 de ani în urmă, André Berthold (49 ani) a preluat tradiționalul restaurant Blasewizer Neugrunaer Sportcasino de pe Altenberger Straße din Dresda. El și echipa sa servesc oaspeților un meniu excelent.

„De atunci au existat întotdeauna gâsca cu Martini sau gâscă de Crăciun (Martins- und Weihnachtsgans)”, a declarat proprietarul restaurantului pentru BILD.

Dar anul acesta păsările nobile vor zbura din meniu toamna și iarna.

CITEȘTE ȘI: Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea celor două adolescente din Caracal

„Prețul de achiziție s-a scumpit mai mult decât dublu, așa că ar trebui să plătesc mai mult de 35 de euro pentru o porție”, explică el. Dar nu are clienți care să fie dispuși să plătească.

„Vineri mai era „Ziua Mondială a Berii” de sărbătorit, astăzi este deja o stare de mahmureală… Nu trăim aici din turiști care sunt dispuși să bage adânc mâna în buzunarele lor. Aici intervine locuitorul din Dresda normal, nu putem cere astfel de prețuri”, continuă hangiul.

Cu plata în avans pentru friptură vrea să se protejeze ca să nu se blocheze cu gâștele scumpe. Pentru că: „În ultimii ani s-au făcut deseori rezervări pentru grupuri mari, dar de multe ori nu veneau mai mult de doi-trei invitați. Dar gâștele erau scumpe.”

Plata în avans cu cel puțin o săptămână

Plata în avans la restaurant în Germania -Berthold nu vrea să interzică gâsca în întregime. Dacă oaspeții plătesc cu cel puțin o săptămână în avans, aceasta va fi comandată, umplută, prăjită și servită.

Dacă nu doriți asta, puteți obține alternative de friptură: „Cu siguranță va exista gulaș de vânat și căprioară friptă”, spune Berthold, scrie ziarulromanesc.de.

Foto cu rol ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.