GALERIE FOTO/VIDEO! Cel mai mare protest de la Timişoara de după Revoluţie: 20.000 de oameni, la ora 21,30! Sunt 300.000 în toată ţara

Timişorenii nemulţumiţi de adoptarea ordonanţelor de urgenţă privind graţierea şi modificarea codului penal s-au adunat, într-o primă fază, la ora 12, în faţa Prefecturii Judeţului Timiş.

Acolo s-au strâns circa 500 de protestatari, dotaţi cu pancarte pe care se putea citi:

Dragnea nu uita, închisoarea-i vila ta„;

PSD=PCR„;

Învăţământul piere, guvernul vrea graţiere„;

Dragnea, unde eşti, venim la Bucureşti„;

Este ieftin şi eficient, punem gratii la Parlament„;

Grindeane, cu trupa ta, aţi distrus Timişoara„.

De asemenea, manifestanţii au scandat lozinci împotriva lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Florin Iordache şi Victor Ciorbea şi au anunţat că sunt dispuşi să stea cât mai mult în faţa prefecturii, pentru ca, spre seară, să se deplaseze în Piaţa Victoriei, unde vor continua protestele. Majoritatea dintre ei sunt tineri, iar mulţi par a lucra în companii multinaţionale, având ecusoane specifice firmelor corporatiste.

Protestele au continuat paşnic, după care o delegaţie a celor prezenţi s-a întâlnit cu prefectul Mircea Băcală. Acestuia i s-a transmis că se doreşte retragerea ordonanţelor guvernului, lucru pe care prefectul va trebui să-l comunice la Bucureşti.

La scurt timp, manifestanţii s-au retras, însă au revenit, aşa cum au promis, în Piaţa Victoriei, la ora 18. În decurs de o oră, în centru se adunaseră, deja, aproximativ 7.000-8.000 de demonstranţi (la ora 21,30, numărul lor a ajuns la 20.000), majoritatea dintre ei tineri, dotaţi cu un arsenal de scandări şi lozinci inedite:

LIVIU DRAGNEAPână dimineaţă, scăpăm de mustaţă”;

Abrogaţi şi plecaţi”;

Vrem justiţie, nu corupţie”;

Fără graţiere”;

Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”;

Să vă fie frică, studenţii se ridică”;

PSD, ciuma roşie”;

De asemenea, multe dintre scandări aveau legătură cu trimiterea la puşcărie a guvernanţilor. Printre manifestaţi şi-a făcut prezenţa şi primarul Nicolae Robu, alături de un grup de lideri ai PNL Timiş.

De la mircofon, organizatorii au anunţat că dacă până duminică nu vor fi abrogate ordonanţele, vor scoate un milion de oameni în stradă.

Ulterior, miile de protestatari au plecat într-un marş pe marile bulevarde ale Timişoarei.

Potrivit Jandarmeriei Române, 300.000 de oameni (dintre care circa 130.000 doar în Bucureşti) protestau, miercuri seară, la ora 21,30, în mai multe oraşe din întreaga ţară. După această oră, Jandarmeria a anunţat oficial că nu mai poate face estimări privind numărul protestatarilor.

Foto> Constantin Duma


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “GALERIE FOTO/VIDEO! Cel mai mare protest de la Timişoara de după Revoluţie: 20.000 de oameni, la ora 21,30! Sunt 300.000 în toată ţara

  1. „De la mircofon, organizatorii au anunţat că dacă până duminică nu vor fi abrogate ordonanţele, vor scoate un milion de oameni în stradă.” Care organizatori? Parca se vorbea de miting spontan al cetatenilor indignati, nu de o masa de manevra a unor grupuri de interese. Din pacate, 99,99% din cei din piata nu au citit un rand macar din documentele pe care le neaga cu atata vehementa si habar nu au la ce se refera, fiind adunati cu japca doar de „organizatorii” de pe Facebook.

      1. 200000lei este limita intre raspundere civila si raspundere penala. Si cel cu 199000 lei este obligat sa dea inapoi, dar nu mai are dosar penal ci pedeapsa administrativa, conform codului civil

  2. Respect acelor oameni care au iesit in strada. Politicienii sunt votati sa faca bine poporului, nu ca sa umple ei buzunarele si sa rada de noi. Din pacate sunt politicienii romani niste gunoiae, iar lui Dragnea ii doresc sa crape inima in el.
    Nu va lasati dragi Romani calcati in picioare de politicieni. Iesi-ti in strada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *