Galeria POD, un nou spațiu expozițional la Timișoara

Galeria POD, un nou spațiu expozițional la Timișoara

Galeria POD, un nou spațiu expozițional la Timișoara

Începând cu luna octombrie, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș va introduce în circuitul cultural timișean o mansardă modernă destinată artelor, situată în sediul instituției, pe strada E. Ungureanu nr. 1, transmite Consiliul Județean Tmiș.

Aceasta a fost câștigată în urma schimbării acoperișului, podul clădirii fiind renovat și transformat într-un spațiu luminos și primitor pentru expoziții, cu o suprafață desfășurată de 1.400 de metri.

Restaurarea s-a făcut cu prezervarea elementelor arhitectonice impuse de către Direcţia pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Naţional a Judeţului Timiş, clădirea fiind una istorică, încadrată ca monument de tip A.

Lucrările la Galeria POD a CECART au costat 1,3 milioane de lei fără TVA și s-au desfășurat pe parcursul a zece luni, din septembrie 2022 până în iulie 2023, cu fonduri din bugetul consiliului județean.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este o instituție finanțată integral de Consiliul Județean Timiș.

CITEȘTE ȘI: Campanie caritabilă. Strângere de fonduri pentru pregătirea, în străinătate, a personalului medical de specialitate al Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara

Mansarda va fi accesibilă de luna viitoare pentru mai multe tipuri de activități culturale. Inaugurarea va avea loc în data de 25 octombrie cu expoziția „Opus 25”, o colecție de lucrări aparținând artistei Linda Saskia Menczel.

„Suntem alături de sectorul cultural, dezvoltăm infrastructura necesară acestuia și susținem evenimente artistice de calitate deoarece dorim să le lăsăm timișenilor o moștenire durabilă și sustenabilă în acest domeniu”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *