Gafă majoră a oficialilor. Părinții, pasibili de a fi trași la răspundere pentru… corupție!

Declarația pe propria răspundere care, potrivit proiectului ordinului comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației Naționale, ar trebui semnată de părinții elevilor și preșcolarilor la începerea anului școlar a stârnit un val de reacții în rândul acestora.

Chiar ministrul educației, Monica Anisie, a apreciat că ar trebui operate anumite modificări în conținutul textului, astfel încât să nu li se impute în mod injust părinților împrejurări pe care nu aveau cum să le cunoască.

Nu doar formularea lacunară lasă loc de interpretări, ci mai ales trimiterea inexactă la textul de lege în baza căruia părinții ar putea fi trași la răspundere.

VEZI aici DECLARAŢIA

Astfel, în loc să fie precizat articolul din Codul penal care incriminează falsul în declarații, juriștii corpului comun de lucru l-au indicat pe cel care pedepsește faptele de corupție, respectiv cumpărarea de influență potrivit art. 292 din noul Cod penal.

Prin urmare, declarația în forma actuală, fără rectificarea corespunzătoare, nu îi va putea obliga pe părinți să o semneze.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Gafă majoră a oficialilor. Părinții, pasibili de a fi trași la răspundere pentru… corupție!

Lasă un răspuns