Gabriel Cotabiţă a fost EXTERNAT. Spitalul Elias: Cântăreţul îşi va continua recuperarea în ambulatoriu

cotabita2

Gabriel Cotabiţă a fost externat joi, după 27 de zile de tratament în Spitalul Elias din Capitală, starea acestuia este ameliorată, urmând să continue tratamentul de recuperare în ambulatoriu, a declarat directorul medical Dana Safta.

„Starea la externare este ameliorată. Din punct de vedere cardiologic, Gabriel Cotabiţă este purtător de defibrilator automat, pentru prevenirea recurenţei aritmiilor severe. Psihic şi neurologic are un status net ameliorat faţă de internare”, a spus directorul medical al Spitalul Clinic de Urgenţă Elias.

Gabriel Cotabiţă va continua recuperarea în ambulatoriu şi va reveni la control medical periodic sau ori de câte ori este nevoie, a mai spus doctorul Dana Safta.

Directorul medical a precizat că Gabriel Cotabiţă a beneficiat de asistenţă medicală gratuită.

„Pacientul a beneficiat de asistenţă medicală complet gratuită, asigurată prin sistemul public de sănătate”, a spus dr. Dana Safta.

Gabriel Cotabiţă a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca în 8 mai, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală.
Cotabiţă a fost transferat, pe 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca a fost începută o anchetă, după ce o infirmieră s-a fotografiat în pat lângă Gabriel Cotabiţă, când acesta era în Secţia de Terapie Intensivă.

Conducerea Spitalului Floreasca din Capitală s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii disciplinare în acest caz, după ce în presă au apărut informaţii şi o fotografie în care se vede cum infirmiera stă pe pat, alături de Gabriel Cotabiţă, şi îl ia în braţe.

Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat. De asemenea, a fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului, pentru a efectua verificări, au spus reprezentanţii Spitalului Floreasca.

Angajata spitalului nu este personal medico-sanitar, ci de îngrijire şi lucrează de mult timp în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, au precizat pentru MEDIAFAX oficiali ai unităţii sanitare.

Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricăror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fără acordul acestora sau al familiilor celor internaţi.

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns