Furturile din autoturisme, o problemă reală la Timișoara. Sunt și zile în care se înregistrează patru-cinci fapte de acest gen

Autoturismele sparte pe raza Timișoarei au devenit… o modă.

Conform datelor poliției, sunt și zile în care se înregistrează patru-cinci fapte de acest gen.

De cele mai multe ori hoții acționează când văd în mașină diferite obiecte de valoare (o mașină a fost spartă pentru că pe bord era lăsat un Iphone) sau rucsaci și sacoșe.

Autorul unui furt nu are de unde să știe dacă în rucsacul lăsat la vedere se află sau nu ceva de valoare.

În multe cazuri, prejudiciul nu este mare, însă disconfortul, da. De multe ori sunt sustrase și documente care trebuie refăcute, în cazul în care nu se găsesc abandonate în anumite locuri.

O altă problemă cu care încă se confurntă timișorenii este cea a ”metodei accidentul” care, cu toate semnalele apărute de-a lungul timpului în presă, continuă să facă victime.

”Nici un polițist nu va suna aparținătorii unei victime a accidentelor rutiere pentru a cere bani. Asta nu se întâmplă, iar oamenii trebuie să știe acest lucru”, spune Daniel Drăguța, șeful poliției Municipiului Timișoara.

O nouă stratagemă

În ultima vreme, în oraș se folosește o metodă relativ nouă de înșelare a încrederii unor persoane. Indivizi care pretind că sunt angajați ai unor companii de electricitate sau gaz bat la ușile oamenilor și, după o conversație prin care încearcă să se apropie de locatar, îi cer acestuia să le schimbe o sumă modică de bani.

În acest timp, îl urmăresc pe timișorean în apartament, văd unde își ține banii și în timp ce unul dintre indivizi îi distrage atenția locatarului, altul îi sustrage banii.

”Nu este un fenomen în Timișoara, însă am avut cazuri, iar timișorenii trebuie să fie foarte atenți când lasă să intre în locuințe diverse persoane necunoscute”, afirmă șeful Poliției Municipiului Timișoara.

1 Comments
Dan A. 17/06/2018
4-5 spargeri pe noapte inseamna 1-2 spargatori (sau echipe de 2) in tot orasul. Cu atentie si vigilenta din partea cetatenilor si colaborare buna cu Politia se pot extirpa. Exista orase (mai mari, ce-i drept) unde se fura 20-30 masini pe noapte.