Fritz, la prima victorie împotriva subalternilor care chiulesc pe motiv de boală

Fritz, la prima victorie împotriva subalternilor care chiulesc pe motiv de boală

Unul dintre fronturile de luptă la baionetă ale lui Dominic Fritz este cu proprii angajați care se betegesc în mod suspect, intrând dubios în concediu medical fix când primesc o sarcină mai grea. Și primarul Timișoarei înregistrează, în fine, prima victorie în lupta sa cu ceea ce denumește ”pandemia de concedii medicale” din instituția pe care o conduce.

Șase avertismente scrise și o amendă contravențională pentru niște funcționari pe care Fritz i-a bănuit că-s bolnavi închipuiți sunt primele rezultate ale acestei cruciade interne din Primăria Timișoara, după ce Casa județeană a Asigurărilor de sănătate a luat la puricat concediile medicale, la sesizarea edilului-șef.

”Ba se poate ca regulile să fie respectate! Când am transmis concediile medicale din Primărie, Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate, spre verificare, mi s-a spus că e degeaba, că nu se va întâmpla nimic. S-a întâmplat: Casa Județeană a făcut un control temeinic și a descoperit o serie de nereguli pentru care a aplicat șase avertismente scrise și o amendă contravențională.

Din documentele verificate rezultă că diagnosticele nu au avut legătură cu pandemia de Covid, mai ales că pandemia de concedii medicale a apărut brusc după adoptarea noii organigrame. Nu voi intra în detalii care privesc breasla medicală, dar voi continua verificarea concediilor medicale atunci când statistic, numărul lor nu se justifică. Există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale.

Dar sunt și funcționari care, atunci când primesc o sarcină neplăcută, își iau un medical. Este nedrept față de cei care-și fac datoria corect și eficient și față de instituția Primăriei pentru că dreptul la concediu medical a devenit, în unele cazuri, o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente. Nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public”, spune Dominic Fritz pe Facebook, în postarea în care și-a anunțat victoria.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Vai de Timisoara 13 noiembrie 2021
Dar concediul post natal al vice primarului Ruben Lascau a fost verificat?Si perioada de carantina a maestrului de ceremoni DONIMIC FRIG a fost verificat si confirmat de organele care se ocupa de carantina.Ca sarmanul om sa infectat de vreo 3 ori.Se pare ca la cetateni germani organismul nu produce anticorpi! Citez o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente dar norocul nostru ca am votat asa un primar ca toata activitatea din regimentul ala angajat de maestru este blocata in toate sectoarele.Incepind de la investiti pina la curatenia orasului.Si tot timpul cum este lozinca USR ului “ALTI SANT DE VINA” ca noi santem incompetenti O PALARIE PREA MARE pentru capul nostru mic
dap 12 noiembrie 2021
i-a rupt cu o amendă. mare victorie. fritz a învins pandemia de concedii medicale