Fritz începe să taie din cheltuielile primăriei

Își va da Dominic Fritz demisia?

Dominic Fritz a vorbit, marţi, despre pregătirea bugetului pentru anul în curs. Deocamdată, primarul Timișoarei a constatat că datoriile instituției s-au ridicat la 120 de milioane de lei, lucrând cu contractele și proiectele moștenite de la fosta administrație. Se prefigurează, astfel, o reducere a cheltuielilor, inclusiv de la investiții.

„Am avut anul trecut venituri, în total, de 785 de milioane de lei. Venituri planificate, bugetate în buget, au fost de 1,458 de miliarde de lei, deci veniturile actuale au fost cam jumătate din veniturile planificate. Eu, din start, anul trecut aveam impresia că nu este un buget realist și, din păcate, asta se vede și acuma, că nu a fost un buget realist.

CITEŞTE ŞI: Vaccinul Moderna asigură imunitate timp de un an, au anunțat reprezentanții companiei

Avem plăți restante în sumă totală de 120 de milioane de lei din anul 2020, pe care trebuie să-i achităm cu banii din acest an calendaristic, ceea ce e o problemă și bulgărele de plăți tot crește. Ăsta este motivul pentru care noi facem acum o planificare de buget care va fi mult mai realistă și care, bineînțeles, va trebui să taie și din cheltuieli. Cu siguranță o să încercăm să creștem și veniturile, dar va trebui să tăiem și din cheltuieli.

Ca să nu fie nici un dubiu, astea nu sunt facturi pe chestii comandate de mine, ci încă funcționăm pe bugetul anului trecut, pe contractele și proiectele anului trecut și abia acum o să intrăm într-o nouă etapă în care o să-mi asum și politic facturile plătite sau neplătite”, a declarat primarul Timișoarei.

4 Comments
Relu 27 ianuarie 2021
Domnule primar, faceti curatenie pe acolo unde fostul edil a bagat beizadele analfabete in functii banoase,cu masini de servivciu si timp mult de hoinareala. Ma refer le institutia care se ocupa de transporturi in Timisoara.
Pavel 13 ianuarie 2021
Taie din planul bugetar al anteriorului stimaţi tovarăşi, sau mai băbeşte din panul ăla cu care părinţii voştrii au zburat spre zările albeastre nişte zeci de ani. Deci mai munciţi nu doar criticaţi
Ioanioan 13 ianuarie 2021
Venituri crescute prin noi taxe sau mărirea celor existente,nu prin reducerea aparatului birocratic din primărie,care este enorm!!!
Poli 21 12 ianuarie 2021
Dupa 3 luni de primar incepe sa taie si peste vreo doi ani va anunta ca nu a reusit din cauza lui robu.