Fritz începe să taie din cheltuielile primăriei

Dominic Fritz: Organigrama merge înainte, indiferent de decizia instanței

Dominic Fritz a vorbit, marţi, despre pregătirea bugetului pentru anul în curs. Deocamdată, primarul Timișoarei a constatat că datoriile instituției s-au ridicat la 120 de milioane de lei, lucrând cu contractele și proiectele moștenite de la fosta administrație. Se prefigurează, astfel, o reducere a cheltuielilor, inclusiv de la investiții.

„Am avut anul trecut venituri, în total, de 785 de milioane de lei. Venituri planificate, bugetate în buget, au fost de 1,458 de miliarde de lei, deci veniturile actuale au fost cam jumătate din veniturile planificate. Eu, din start, anul trecut aveam impresia că nu este un buget realist și, din păcate, asta se vede și acuma, că nu a fost un buget realist.

CITEŞTE ŞI: Vaccinul Moderna asigură imunitate timp de un an, au anunțat reprezentanții companiei

Avem plăți restante în sumă totală de 120 de milioane de lei din anul 2020, pe care trebuie să-i achităm cu banii din acest an calendaristic, ceea ce e o problemă și bulgărele de plăți tot crește. Ăsta este motivul pentru care noi facem acum o planificare de buget care va fi mult mai realistă și care, bineînțeles, va trebui să taie și din cheltuieli. Cu siguranță o să încercăm să creștem și veniturile, dar va trebui să tăiem și din cheltuieli.

Ca să nu fie nici un dubiu, astea nu sunt facturi pe chestii comandate de mine, ci încă funcționăm pe bugetul anului trecut, pe contractele și proiectele anului trecut și abia acum o să intrăm într-o nouă etapă în care o să-mi asum și politic facturile plătite sau neplătite”, a declarat primarul Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Fritz începe să taie din cheltuielile primăriei

  1. Venituri crescute prin noi taxe sau mărirea celor existente,nu prin reducerea aparatului birocratic din primărie,care este enorm!!!

  2. Taie din planul bugetar al anteriorului stimaţi tovarăşi, sau mai băbeşte din panul ăla cu care părinţii voştrii au zburat spre zările albeastre nişte zeci de ani. Deci mai munciţi nu doar criticaţi

  3. Domnule primar, faceti curatenie pe acolo unde fostul edil a bagat beizadele analfabete in functii banoase,cu masini de servivciu si timp mult de hoinareala. Ma refer le institutia care se ocupa de transporturi in Timisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *