Fritz îi cere imposibilul noului său consilier personal: să fie neîndurător cu el, așa cum a fost cu Robu

comunicat pmt

În scandalul imens creat de dezvăluirile ziarului nostru cu privire la instalarea la șefia Colterm a unui fost condamnat penal, Bogdan Nanu, anunțul primarului Dominic Fritz referitor la angajarea a doi noi consilieri personali a fost primit de timișoreni mai degrabă cu revoltă, decât cu încântare. La fel ca directorul general al Colterm, Bogdan Nanu, care, după o noapte de “brainstorming” cu șefii administrației, a încercat joi dimineață deturnarea atenției de la scandalul în care era cap de afiș, anunțând demiterea a doi directori ai companiei de termoficare, și Dominic Fritz a făcut aceeași manevră.

În loc să explice public, pe pagina sa de Facebook ori printr-un comunicat oficial al primăriei, discrepanța dintre numirea într-o poziție de vârf a unui fost condamnat penal și campania “Fără penali în funcții publice”, domnul Fritz a folosit cele două canale de comunicare pentru a anunța timișorenii că… și-a mai angajat doi consilieri personali,  Dana Lazăr (inginer de sistem și psiholog, se va ocupa de problematicile europene) și fostul jurnalist Bogdan Marta (va avea ca obiect de activitate comunicarea), numărul acestora fiind în prezent de șase.

dana lazar si bogdan marta

Chiar dacă reacțiile covârșitor negative ale timișorenilor, în contextul momentului ales pentru a face acest anunț, erau ușor de anticipat, se pare că nici unul dintre cei șase consilieri personali n-a fost capabil să intuiască acest lucru și să-l sfătuiască pe domnul primar să amâne anunțarea acestei decizii.

Mai mult, din cauza grabei cu care a fost făcut acest anunț, nimeni n-a observat decât prea târziu ce mostră de ipocrizie s-a strecurat în mesajul transmis timișorenilor – prin Facebook și comunicatul oficial de presă – de către primarul Dominic Fritz.

Atât în postarea sa de pe pagina personală de Facebook, cât și în comunicatul de presă trimis tuturor redacțiilor, Dominic Fritz îi făcea un veritabil “laudatio” fostului nostru coleg de breaslă Bogdan Marta – până aici nimic în neregulă -, doar că în finalul prezentării domnul primar a uitat piciorul apăsat pe pedala de accelerație și i-a ieșit următorul porumbel: “I-am propus (lui Bogdan Marta – n.r.) să se alăture echipei mele, să fie la fel de neîndurător cu mine cum a fost și cu predecesorii mei și să mă ajute să aduc mai multă transparență și bună comunicare între instituție și cetățeni”.

Poftim?! Cum adică să fie consilierul personal Bogdan Marta la fel de neîndurător cu angajatorul său, precum a fost jurnalistul Bogdan Marta cu fostul primar Nicolae Robu? Nu, pe bune, în ce ar putea consta dovezile de “neîndurare” ale lui Bogdan față de Dominic?!

L-ar putea lăsa consilierul personal Bogdan Marta pe primarul Dominic Fritz vorbind singur, în plină conferință de presă, așa cum a făcut-o jurnalistul Bogdan Marta (sau colegii săi de site) cu primarul Nicolae Robu, atunci când acesta din urmă a intrat în război deschis cu presa timișoreană? Sau ar putea posta consilierul personal Bogdan Marta o scrisoare deschisă pe pagina sa de Facebook în care să-l critice deschis pe angajatorul său, Dominic Fritz, așa cum a făcut-o jurnalistul Bogdan Marta cu primarul Nicolae Robu cu același prilej evocat mai sus?

comunicat pmt

Nu susținem că jurnalistul Bogdan Marta nu a procedat corect în războiul dintre presă și Nicolae Robu (inclusiv ziarul nostru a achiesat, la vremea respectivă, la poziția comună adoptată de mass-media), iar arhiva online a “Renașterii bănățene” conține suficiente investigații jurnalistice făcute de subsemnatul în care devoalam ilegalitățile comise în Primăria Timișoara în vremea administrației Robu. Doar că una-i una și alta-i alta, astfel că ne permitem să avem ceva mai mult decât o suspiciune rezonabilă că relația de colaborare dintre Bogdan Marta și Dominic Fritz ar putea decurge așa cum reieșea din mesajul primarului.

De altfel, până la urmă, cineva a sesizat că faza cu neîndurarea transpira a artificial și a ipocrizie, astfel că propoziția respectivă a dispărut din postarea inițială de pe pagina personală de Facebook a domnului Fritz, mesajul fiind cosmetizat. Iată cum sună acum partea cu pricina: “Bogdan știe această instituție până la cele mai fine crăpături din ziduri, a fost cu ochii pe Primăria Timișoara și pe primarii orașului din 2004 și le-a sancționat greșelile. Sper că la fel va proceda și în continuare, din interiorul echipei”. Subtilă metamorfoza mesajului, dar nu îndeajuns pentru a trece neobservată.

Din păcate pentru noi, nu am fost suficient de intuitivi pentru a anticipa faptul că postarea inițială de pe pagina personală de Facebook a lui Fritz va fi corectată după ce vreo persoană din staff se va prinde de ridicolul situației, astfel că nu am făcut o captură foto, un printscreen și, ca atare, nu putem demonstra că este așa cum spunem. Din păcate pentru Dominic Fritz și echipa lui, porumbelul scăpat pe mail către mass-media nu mai poate fi întors din drum.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Fritz îi cere imposibilul noului său consilier personal: să fie neîndurător cu el, așa cum a fost cu Robu

  1. Domnule Brindescu, ne-ați obișnuit cu anchete și subiecte serioase, țineți-o tot așa, succes în continuare ! Eu voiam să vă rog să îmi spuneți dacă nu vă face rău atîta rîs cît trebuie că vă apucă cînd cituiți chestiile astea pe care le scrieți la comanda nu știu cui ? Probabil că rîdeți și noaptae în somn ! Sănătate și spor la anchete !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *