Fritz: Cer Guvernului ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară

Promisiunea primarului Fritz: În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire

După ce, miercuri după-amiază, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis ca Timișoara să intre în carantină de noapte, în weekend, primarul Dominic Fritz a postat pe Facebook un mesaj care nu are cum să nu dea naștere la discuții contradictorii.

„Nu, nu sunt de acord! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din care NU mai fac parte, a decis că, potrivit regulilor naționale, Timișoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri.

Restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor, și învrăjbesc oamenii. În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți.

Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară.

Acest val este un val al nevaccinaților

Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaților. 97% dintre cei internați în luna septembrie la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt nevaccinați.

Sunt un partizan al măsurilor care încurajează vaccinarea, singura care ne poate scoate, cu adevărat, din pandemie. În Timișoara s-a organizat primul maraton de vaccinare. Primăria a făcut o campanie publică pentru vaccinare, inclusiv prin panouri în oraș.

Primii români care s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie au fost din Timișoara, într-un proiect pilot pus pe picioare împreună cu Ministerul Sănătății. Am organizat caravane și un centru mobil de vaccinare care să imunizeze acasă persoanele care nu se pot deplasa. Am avut 13 centre de vaccinare, în toate zonele.

Pe scurt, am creat condiții ca toți timișorenii care vor să se vaccineze să o facă. Avem 230.000 de persoane vaccinate complet în județul Timiș și peste jumătate sunt din Timișoara. Nu e suficient. Cred că am fi putut sta mai bine dacă măsurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinării. Și cu numărul de teste, că iarăși județele care iau în serios testarea sunt primele unde se impun restricții.

Este timpul să acordăm recunoaștere, prin măsuri clare, responsabilității individuale și colective și să nu-i obligăm pe cei care s-au vaccinat deja să îndure, din nou, aceleași restricții.

CITEȘTE ȘI: Noi restricții în Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și alte localități unde rata de infectare a trecut de 4. Ce decizii au fost luate

Toată lumea știa că va veni încă o toamnă dificilă, și ne-am pregătit. Am crescut capacitatea la ATI (nu vorbesc de ”paturi” pentru că nu patul în sine e problema, ci personalul). Programul Oxigen pentru Timișoara, prin care furnizăm concentratoare de oxigen, gratuit și acasă, locuitorilor din întreg județul este, în continuare, activ. La fel și aplicația Pandemic Controller care leagă Spitalul Victor Babeș de medicii de familie pentru urmărirea pacienților cu Covid la domiciliu. Dar acestea sunt acțiuni de ameliorare a efectelor.

Singura cale să prevenim internările la ATI și pierderea altor vieți, prin blocarea spitalelor, este vaccinarea. Or, restricțiile generalizate, la fel ca și relaxarea generalizată, descurajează vaccinarea”, a scris primarul Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Fritz: Cer Guvernului ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară

  1. Ce bou… Asta nici acum nu a inteles ca vaccinatii transmit sars-cov-2 la fel de usor ca si nevaccinatii? Singura diferenta (daca exista, este ca s-ar putea ca vaccinatii sa nu faca forme grave de COVID-19, insa aceasta ipoteza nu este valabila pentru toti, deoarece unele persoane vaccinate NU DEZVOLTA ANTICORPI sau ii pierd extrem de repede.

  2. Herr FRITZ mai stie ce vrea????Data trecuta se opunea carantinari orasului acuma alta minune cei cu vaccinul la zi sa se poata plimba cum vor ei si cei care nu servesc vaccinul vor sta la”COTET”Si sa merg sa beau o cafea sa am nevoie de pasaportul verde???Dar ma intreb unul strain de oras oare unde va putea servi masa daca nu este vaccinat?in parc pe o banca ??Si ala vaccinat nu plimba virusul la fel ca unul nevaccinat sau virusul asta fuge ca dracu de tamie cand simte ca persoana este vaccinata???

  3. Oricum USRL va dispărea de pe scena politică. Rămân laaceleași principii ca parlamentarii să fie aleși pe bază de examen / concurs, la fel și primarii și etc! este un serviciu ca și orice alt serviciu și trebuie să demonstrezi că ești calificat nu că accezi pe bază de sentimente și emoții populare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *