Frigul și alcoolul, marii dușmani ai Revelionului

Anul Nou va fi marcat prin trei zile libere, perioadă în care medicii de la Urgență sunt în gardă pentru a veni în ajutorul timișenilor aflați în suferință.

Frigul și alcoolul sunt cei mai mari dușmani ai acestei perioade, după cum au demonstrat-o anii precedenți, susțin doctorii.

”După cum anunță meteorologii, vremea se va răci substanțial, ceea ce poate pune probleme persoanelor cu afecțiuni preexistente.

Pacienții cu boli cardiovasculare și pulmonare trebuie să evite ieșitul din casă și să-și ia cu regularitate tratamentul prescris.

Expunerea bruscă la frig echivalează cu o probă de efort ceea ce poate duce la tahicardie, creșterea tensiunii arteriale și poate constitui un factor declanșator al crizei cardiace.

Dar și cei care se știu sănătoși trebuie să evite abuzurile alimentare și să consume alcool cu măsură.

E o idee falsă că acesta te încălzește și nu mai simți frigul. În realitate, alcoolul produce vasodilatație periferică, ceea ce determină pierderea masivă de căldură.

La precedentul Revelion, cea mai mare pondere au reprezentat-o pacienții intoxicați cu alcool etilic”, a precizat Mihai Grecu, medic-șef la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

0 Comments

No Comment.