FRH a reluat programul Plan Talent, dedicat tinerilor handbaliști. Timişoara – 24 octombrie

FRH a reluat programul Plan Talent, dedicat tinerilor handbaliști. Timişoara - 24 octombrie

Programul Plan Talent, dedicat tinerilor handbaliști din România și inițiat cu 4 ani în urmă de Jordi Giralt și Xavier Pascual, a fost reluat începând de duminică, în organizarea Federației Române de Handbal și sub directa îndrumare a inițiatorilor săi.

Acţiune în cinci zone ale României

Federația Română de Handbal organizează în perioada 10-31 octombrie 2021 o nouă acțiune parte din programul Plan Talent, în cinci zone ale României.

Acțiunea a început duminică la București, cu 110 tineri sportivi, născuți întte 2004 și 2007 coordonați de 10 antrenori, sub directa îndrumare a lui Jordi Giralt și Xavier Pascual.

Programul continuă după următorul program: 17 octombrie – Suceava, 24 octombrie – Timișoara, 30 octombrie – Baia Mare, 31 octombrie – Sighișoara.

”Continuarea proiectului este foarte importantă. Prin Plan Talent antrenorii au ocazia să vadă jucătorii, iar eu vreau ca toată lumea să cunoască modelul pe care îl implementăm la echipa națională. Este un proiect bun și nu este proiectul meu sau al antrenorilor, ci proiectul handbalului românesc. Acest proiect este gândit pentru ca situația individuală a jucătorilor să se poate îmbunătăți”, a declarat Xavier Pascual, selecționerul echipei naționale de seniori.

Un tehnician implicat în proiect este fostul jucător Iulian Stamate, acum antrenor federal, care și-a exprimat la rândul său satisfacția prilejuită de reluarea programului:

Despre proiect

”Sunt foarte mulți copii talentați în țară și mă bucur că am dat startul acestui program prin care vom face o selecție în vederea dezvoltării centrelor naționale de excelență, centrelor olimpice de pregătire a juniorilor și echipelor naționale de juniori și cadeți. Fără o muncă asiduă de echipă la nivel de juniori, nu putem ajunge la nivelul la care ne dorim.

Cei 10 antrenori prezenți la această ediție au acces la informație de calitate și proiectul are toate premisele să fie o reușită. În ianuarie 2022, dorim să selectăm 80 de copii din două generații, pe care să-i aducem într-un cantonament comun care să se încheie cu două meciuri internaționale. Cei care vor rămâne pentru meciurile internaționale vor fi nucleul loturilor naționale de juniori născuți 2004-2005 și de cadeți născuți 2006-2007”.

”Programul Talent” a fost inaugurat în septembrie 2017 și are mai multe obiective, toate centrate în jurul unei strategii de dezvoltare a unui nucleu de viitor pentru echipa națională.

Proiectul permite monitorizarea permanentă a jucătorilor care, în prezent, nu au nivelul optim pentru selecția în echipa națională, astfel încât, în cazul în care evoluția lor este corectă, să poată fi oricând incluși în lotul reprezentativ național.

Sursa: Mediafax

Foto: FRH


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns