Franța scurtează carantina de noapte pentru a o ridica de tot pe 30 iunie. Magazinele, terasele și restaurantele, dar și teatrele, cinematografele și muzeele se redeschid din 19 mai

Guvernul francez va începe relaxarea carantinei de noapte, impusă la începutul lunii aprilie pentru a limita răspândirea coronavirusului, începând cu 19 mai, relatează Reuters și AFP.

Ora la care începe carantina de noapte va fi schimbată de la 19.00, cât este acum, la ora 21.00 de pe 19 mai, iar de pe 9 iunie, carantina de noapte va intra în vigoare de la ora 23.00, înainte ca aceasta să fie ridicată complet pe 30 iunie, a declarat joi președintele Emmanuel Macron într-un interviu acordat unui ziar local.

Magazinele, terasele barurilor și restaurantelor, precum și spațiile culturale, inclusiv cinematografele și muzeele, se vor redeschide de miercuri, 19 mai, a mai spus președintele francez.

Potrivit Le Monde, relaxarea carantinei ar putea fi întârziată în departamentele în care rata de incidență este de peste 400 la 100.000 de locuitori, conform HotNews.ro.

Foto: Forbes


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns