FOTO/VIDEO. Timişorenii au pedalat pe străzile urbei în costume tradiţionale româneşti

ie bicicleta

Aproximativ 200 de timişoreni au defilat, sâmbătă, pe străzile Timişoarei, îmbrăcaţi în cămăşi tradiţionale româneşti, în cadrul manifestării „IA românească pe bicicletă”.

Bănăţenii s-au întâlnit pe platforma Timco, unde au fost oferite premii pentru mai cea mai frumoasă ie, cel mai frumos costum popular/tradițional, cea mai veche ie, cea mai frumoasă apariție feminină și cea mai frumoasă apariție masculină.

Înainte de a porni pe străzile urbei, participanţii au primit numere de înmatriculare, s-au fotografiat şi au încins o horă.

La această ediţie a manifestării organizată de „Verde pentru Bicilete”, copiii sub 14 ani nu au avut voie să pedaleze alături de părinţi, ci doar într-o remorcă sau pe bicicleta adulţilor, condiţia fiind impusă de poliţia rutieră.

„Am ales să realizăm acest eveniment sâmbătă, pentru a marca Ziua Internaţională a Iei. Îi încurajăm pe oameni să meargă pe biciclete în fiecare zi şi să poarte ie sau costum tradiţional cât mai des”, spune Romina Faur, project manager „Verde pentru Biciclete”.

Destinaţia bicicliştilor a fost Muzeul Satului unde s-au desfăşurat ateliere specifice, în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia Culturală „ART PROTOCOL”.
ie bicicleta1

ie bicicleta2

ie bicicleta4

ie bicicleta5

ie bicileta3


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *