FOTO! Scandal cu răngi şi pistoale într-o localitate din Timiş! Ce spun protagoniştii şi primarul

Ca în Vestul Sălbatic, aşa s-a întâmplat recent într-o localitate din judeţul Timiş. Nu a fost o simplă cafteală între mai mulţi localnici, incitaţi după o bere sau de la nurii unei femei, ci o răfuială în toată regula, cu bâte, răngi, cuţite şi chiar focuri de armă.

Conflictul izbucnit în satul Berini, comuna Sacoşu Turcesc, este unul mai vechi şi pleacă de la furturile de lemne care deveniseră o practică obişnuită în localitate şi care nu au putut fi stopate. Aleodor Jorz , una dintre părţile implicate în acest scandal uriaş, spune că a avut mai multe altercaţii cu persone de etnie romă, care îi sustrăgeau, sistematic, lemne de pe proprietatea sa.

Într-una din seri, conflictul a esacaldat şi s-a ajuns la violenţe extreme, soldate cu spitalizări şi arestări. Ce s-a întâmplat? Aleodor Jorz susţine că a fost atacat de un grup masiv de romi, hoţi de lemne, care l-au lovit cu sălbăticie, înseosebi în zona capului. Are mâna în ghips, multiple răni pe faţă şi la cap şi s-a temut chiar că va muri, datorită agresivităţii atacatorilor.

La un moment dat, în sprijin i-a venit fiul său, care a tras un foc de armă, cu un pistol neletal, deţinut cu acte în regulă. Tătăl are nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale, în timp ce fiul său a scăpat mai ieftin, cu doar nouă zile de tratament.

Scandalul a fost aplanat după apariţia poliţiştilor de la Secţia 1 Rurală, care au întocmit, ulteiror, un dosar penal pentru tulburarea ordinii publice, încăierare şi uz de armă fără drept, chiar dacă pistolul era deţinut legal. Opt persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, după care instanţa decis ca acestea să fie cercetate sub control judiciar.

Citeşte şi: ACCIDENT MORTAL pe o şosea din judeţul Timiş. Cine este victima

Aleodor Jorz e nemulţumit că a fost pus şi el sub acuzare, deşi consideră că se afla în legitimă apărare, dar asta urmează să se stabilească pe parcurs. Mai îngrijorător este însă faptul că situaţia nu a fost detensionată de-a lungul timpului, în condiţiile în care acest conflict cu romii era de notorietate. Fără îndoială, un rol de mediator l-ar fi putut juca şi primarul localităţii, Gabriel Koller, ca lider al unei comunităţi care nu trebuie învrăjbită. Domnia Sa a evitat, însă, să clarifice subiectul: „Vorbiţi cu poliţiştii. La revedere!”.

Desigur, poliţiştii au explicat lucrurile din punct de vedere al respectării legii, dar la Berini avem de-a face cu o situaţie complexă, cu aspecte de convieţuire socială, dialog şi respect reciproc, pe care doar primarul le poate gestiona. Altfel, există riscul de a se repeta încăierările.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “FOTO! Scandal cu răngi şi pistoale într-o localitate din Timiş! Ce spun protagoniştii şi primarul

  1. Ce prostie nu ai voie sa tragi cu pistolu ca te cerceteza pentru uz de arma!!!!! Intrebarea e ,, PENTRU CE PLATESTE OMU ASTA TAXA CA IL DETINE” ce trebuia sa faca sa le permita la tigani sal bata sau??????

Lasă un răspuns