Fotbalul românesc, spre amatorism >> ASA Târgu Mureş – ACS Poli Timişoara 2-4 (1-1)

Gazon impracticabil, mai rău decât multe terenuri săteşti, numere scrise pe tricou cu carioca, ameninţări cu tribunalul îndreptate spre „central”, care a dat drumul la joc neţinând cont de siguranţa jucătorilor, şi o şedinţă ad-hoc la 17 minute după start cu arbitrii, antrenorii şi căpitanii au fost elementele principale ale partidei de miercuri seară dintre ASA Târgu Mureş şi ACS Poli Timişoara, contând ca manşă tur din penultimul act al Cupei Ligii la fotbal.

Da, n-a fost vorba despre un meci între amatori, ci de o semifinală a unei competiţii oficiale organizate în România! Însă, spre bucuria celor care s-au uitat la joc, ocaziile nu au lipsit, nici golurile. Şi asta pentru că fiecare greşeală a fundaşilor centrali, concentraţi să-şi menţină echilibrul, a putut fi taxată uşor.

Printre trânte cauzate de gheaţă, intrări dure, nervi întinşi la maximum şi, mai ales în prima repriză, un joc bazat pe hazard, plasele porţilor au fost scuturate de şase ori.

Prima dată a făcut-o polistul Artean, în minutul 11, dintr-un penalty obţinut în urma unui henţ comis în careu de M. Constantin la centrarea de pe partea stângă a lui Vădrariu.

Ciolacu a egalat, peste un sfert de oră, cu un şut de la 15 metri.

Înainte de pauză, Artean a fost aproape de „dublă”, dar mingea a lovit bara şi apoi a sărit în braţele lui Mingote.

În minutul 61, Drăghici a făcut 2-1, învingându-l pe portarul portughez cu un şut de la limita careului, după ce tot el a profitat de greşeala comisă în zona centrală de M. Constantin şi a înaintat spre buturile adverse.

Llorente i-a imitat execuţia peste şase minute, din pasa aceluiaşi Drăghici, aflat într-o excelentă dispoziţie de joc.

Rus a reluat puternic sub bară de la şase metri după o centrare de pe dreapta în minutul 77, pentru 2-3, însă Popovici a refăcut diferenţa de două goluri în prelungiri, după o cursă pornită din propria jumătate de teren.

Până la urmă, după ce nervii s-au liniştit, a ieşit un meci cu multe faze de poartă, plăcut ochiului, poate mai puţin pentru Poparadu şi Scutaru, accidentaţi din cauza suprafeţei de joc.

De consemnat şi stricteţea „centralului” Iulian Călin, care nu i-a lăsat pe timişoreni să evolueze în niciunul dintre cele două echipamente cu care au făcut deplasarea la Târgu Mureş, forţându-i să îmbrace tricouri albe, fără inscripţii, pe care şi-au trecut numerele cu… carioca înainte de startul întâlnirii.

Poli s-a impus cu scorul de 4-2 şi devine favorită la calificarea în finală.

ASA Târgu Mureş: Mingote – G. Matei (Szazs ’90), Cordoş, M. Constantin, Mendy – Mureşan, Candrea (Ursu ’76) – Ciolacu (Iacobovici ’68), Rus, Morar – Kuku. Antrenor: Dan Alexa.

ACS Poli Timişoara: Straton – B. Străuţ, Scutaru (Bocşan ’84), Şeroni, Neagu – Poparadu (Llorente ’28), Artean – Bărbuţ, Croitoru, Vădrariu – Drăghici (Popovici ’87). Antrenor: Ionuţ Popa.

Cartonaşe galbene: Morar ‘3, Cordoş ‘3, Candrea ’33, G. Matei ’78 / Bărbuţ ’35, Drăghici ’61.

Returul va avea loc în data de 1 martie.

Joi este programată, pe „Arena Naţională”, partida Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti, cealaltă semifinală a Cupei Ligii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Fotbalul românesc, spre amatorism >> ASA Târgu Mureş – ACS Poli Timişoara 2-4 (1-1)

  1. Din pacate asistam la multe confuzii cum ar trebui sa fi fost cu aceasta partida ca si cea dintre ASA Tg-Mures si Pandurii. Mai exact pentru mine ca fost arbitru este cat se poate de clar ca singura persoana ce trebuie sa decida daca un teren este practicabil sau nu, este „arbitrul” !!! Regulamentul e clar in aceasta privinta .El precizeaza printre altele : daca terenul este inghetat si acesta poate periclita integritatea jucatorilor nu se va da drumul la joc. Cat de simplu ar fi fost daca macar televiziunile plus ziarele sa fi pomenit de acest aspect. Nu ?

Lasă un răspuns