Fostul primar din Satchinez își așteaptă sentința finală

primar satchinez 1

Condamnări cât mai mari și arest cât mai lung vor procurorii timișoreni pentru cei pe care i-au trimis în judecată, în timp ce noua orientare a judecătorilor este de a aplica pedepse cât mai mici.

Cazurile în care reprezentanții parchetelor sunt de acord cu solicitările avocaților de a micșora cuantumul pedepselor date inculpaților sau de a le încloui măsura arestării preventive cu una sub supraveghere sunt extrem de rare.

Marţi, la Curtea de Apel Timișoara, s-a judecat cauza fostului primar din Satchinez, Dan Florin Ion, al cărui avocat a cerut reducerea pedepsei de doi ani și jumătate cu suspendare dată, în primă instanță, clientului său, precum și a termenului de supraveghere.

Procurorul s-a împotrivit, considerând că, dimpotrivă, sentința a fost prea blândă comparativ cu fapta săvârșită și că acest caz trebuie să fie un exemplu pentru toți cei care se gândesc să pretindă sau să accepte mită.

Dan Florin Ion a fost trimis în judecată pentru că a primit 5.000 de lei de la un om de afaceri din Sânandrei, pentru a facilita achiziționarea unor corpuri de mobilier pentru primărie.

Completul curții a rămas în pronunțare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns