Fostul Liceu Agricol a reintrat în patrimoniul orașului, dar nu sunt bani pentru renovare

Fostul Liceu Agricol a reintrat în patrimoniul orașului, dar nu sunt bani pentru renovare

Fostul Liceu Agricol a reintrat în patrimoniul orașului, dar nu sunt bani pentru renovare.

Municipalitatea timișoreană a recuperat clădirea fostului Liceu Agricol și susține că va începe demersurile pentru repunerea acestuia în circuitul unităților de învățământ. Inițial, acesta a fost dat Ministerului Educației în 2015 pentru a fi reabilitat și transformat în sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș (ISJ).

Deoarece investiția nu s-a materializat, imobilul s-a degradat și necesită serioase lucrări de reabilitare.

Guvernul României a emis o hotărâre, publicată vineri, 15 septembrie 2023, în Monitorul Oficial, prin care corpul A al fostului Liceu Agricol revine administrației locale. Acesta se află pe Calea Aradului nr. 56, vizavi de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”.

Imobilul se află într-o stare avansată de degradare, urmând ca Primăria Timișoara să demareze etapele necesare unei investiții pentru a-l reda circuitului educațional. Astfel, Timișoara va beneficia, la un moment încă necunoscut, de spații noi în zona de nord a orașului, pentru elevi.

CITEȘTE ȘI: Valoarea Premiilor Nobel va crește cu aproape un milion de dolari

„Timișoara se dezvoltă și va continua să se dezvolte înspre nord. Asta înseamnă că nevoile actuale de spații pentru elevi se vor accentua. Tocmai de aceea, răspunsul pentru următorii ani îl pregătim de azi. Am purtat discuții extinse cu inspectoratul să recuperăm această clădire și să investim în ea. Avem școli în reabilitare, avem clădiri noi în construcție, dar în același timp pregătim și proiectele pentru viitor, iar fostul Liceu agricol se numără printre ele. Este clar că avem nevoie școli noi în oraș”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Serviciul Comunicare al primăriei susține că din datele studiului „Infrastructura școlară 3.0. Școala mai aproape de tine“ reiese că, în Timișoara este nevoie de construcția a cel puțin încă două școli, în zona de nord și în zona de sud. Repunerea în circuitul educațional a clădirii fostului Liceu Agricol ar putea soluționa una dintre problemele mari ale orașului: nevoia pentru spații educaționale, în special cele de învățământ primar și gimnazial în zona Calea Aradului.

Bineînțeles că acest prim pas, administrativ, nu rezolvă problema de fond și anume sursele de finanțare pentru reabilitarea clădirii fostului Liceu Agricol. Va fi nevoie de evaluări și studii, proiecte tehnice dar și de fonduri pentru efectuarea lucrărilor propriu-zise, bani pe care primăria nu îi are în acest moment și nici nu sunt prevăzuți în bugetul local pe anul 2023.

 

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Fostul Liceu Agricol a reintrat în patrimoniul orașului, dar nu sunt bani pentru renovare

  1. Pletosul care era și cadru didactic universita
    R, nu stia ca Timisoara se extinde spre nord? Nu stia ca vin și Dumbrăvița, Costel și Sanandrei cu mulți copii in TM? De ce a lăsat Liceul agricol în paragina opt ani? Acum vrea din nou primar la 70 de ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *