Fost ministru al educației: ”Școala viitorului e cea online”

Nouă unități de învățământ din Timiș funcționează exclusiv în sistem online

Ieșire halucinantă a unui fost ministru al educației: copiii nu ar trebui să se mai întoarcă la școală, nici chiar după ce trece pandemia! Daniel Funeriu, fost ministru al educației și un reformator declarat al sistemului, spue că școala viitorului este cea online, iar interacțiunea fizică nu își mai are rostul în vremurile actuale decât, poate, doar într-o măsură foarte mică.

CITEȘTE ȘI: O clipă de neatenție și a ajuns cu roțile în sus, pe marginea drumului

El susține că realizările tehnologice și cuceririle științei trebuie să înlocuiască metodele tradițioanale, cele în care copiii merg la școală, îl ascultă pe profesor, dau extemporale și sunt scoși la lecție. Iată postarea fostului ministru, una care a stârnit multe controverse în mediul virtual: ” Există în istorie transformări inevitabile, care schimbă fundamental şi ireversibil modul nostru de trai. Cei care au refuzat motorul cu aburi, continuând să navigheze în corabie, au pierdut războiul. Fix aşa e şi cu şcoala online. Schimbarea modului de a face şcoală e, ne place sau nu, ireversibilă: se va ajunge la un echilibru între şcoala față în față şi cea online, cu o componentă online tot mai pronunțată.  Cei care se adaptează mai repede sunt câştigători. Cei care luptă ímpotrivă (sau refuză) sunt perdanți pentru că ei consumă energie pentru ceva ce nu se va reîntoarce”.

Cei mai mulți nu sunt de acord cu propunerea lui Daniel Funeriu, argumentând pe de o parte, prin rolul de socializare, de integrare, de formare nemijlocită pe care îl are școala tradițională, iar pe de alta, prin faptul că nu toate invențiile din istorie au fost succese, așa cum s-a întâmplat cu motorul cu aburi. Dar, există și susținători ai fostului ministru, îndeosebi din rândul cadrelor didactice, care apreciază că elevii nu ar mai trebui să revină la școală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Fost ministru al educației: ”Școala viitorului e cea online”

  1. d-le funeriu , pana in momentul acesta am avut un MARE RESPECT fata de capacitatile D-v. dar ceea ce vad si aud ca scoateti pe gura din intunericul gandirii D-voastra ma face sa ma cutremur !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *