A fost dascăl aproape o viaţă întreagă şi şi-a făcut meseria cu pasiune. Acum umblă din uşă în uşă pentru a-şi recupera banii care i se cuvin

mircea belciu 1

A fost dascăl aproape o viaţă întreagă şi şi-a făcut meseria cu pasiune. Chiar şi când a ajuns la pensie, a continuat să predea pentru că mereu s-a simţit legat de copii. A profesat la Timişoara, la Jimbolia şi la Voiteg. A avut însă ghinionul să prindă exact perioada în care s-a decis ciuntirea salariilor profesorilor.

În timp ce toţi confraţii săi, membri de sindicat, şi-au luat banii înapoi, dascălul pensionar Mircea Belciu a bătut pe la toate uşile în căutarea dreptăţii. În cele din urmă, spre bucuria lui Belciu, Parlamentul României, a promulgat Legea 85/2016 privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 2011.

Potrivit articolului 3 al acestei legii, pentru personalul didactic pensionat, care este îndreptățit să primească diferențe salariale privind perioada mai sus menţionată plata se face într-o singură tranșă.

Imediat după publicarea actelor normative în Monitorul Oficial, Mircea Belciu a depus cererile-tip pentru a intra în posesia sumelor cuvenite şi, la scurt timp, banii au şi venit, cu excepţia celor de la Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timişoara.

Începând cu luna noiembrie a anului trecut, septuagenarul a tot bătut la porţile instituţiilor, fără să primească un răspuns clar. A întocmit o mulţime de cereri, dar banii tot nu au sosit, şi nici nu ştie pe cine să dea vina…

Pe urma banilor

Banii provin de la Ministerul Educației, care îi trimite primăriilor. Acestea, la rândul lor, redirecţionează către unităților de învățământ, nu înainte ca fiecare școală să asigure prin intermediul inspectoratului școlar județean bugetul necesar.

Lelica Crișan, șefa serviciului învățământ din cadrul Primăriei Timişoara, ne-a declarat că banii pe care-i aşteaptă Mircea Belciu vor ajunge de-abia după data de 10 iunie. Din păcate, Ministerul Educaţiei nu a trimis toţi banii necesari într-o singură tranşă…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns