Formula lui Robu poate bate votul primarilor!

pnl timis 24 ian

Alin Nica a fost desemnat candidatul PNL Timiş pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Foarte important de reţinut este faptul că, deocamdată, ediul comunei Dudeştii Noi este doar preferatul primarilor liberali, nu şi reprezentantul filialei.

Până atunci, mai sunt de parcurs câteva etape, iar deznodământul nu poate fi încă anticipat. Procesul de selecţie se va încheia de-abia peste o lună, când va fi anunţat candidatul oficial al PNL Timiş, care va trebui să aibă şi acceptul conducerii centrale.

Aşadar, Alin Nica mai are de trecut câteva hopuri, iar unul dintre ele s-ar putea să-i fie… fatal. Concret, candidatul final va fi ales după o formulă de calcul elaborată de Nicolae Robu, care a mai fost aplicată şi în alte alegeri. Pe scurt, fiecărui candidat i se aplică o anumită grilă de evaluare, în care competenţele şi recomandările sunt calculate procentual.

În cazul de faţă, votul primarilor contează doar într-o anumită măsură (să zicem 20 sau 30 la sută, pentru că formula nu a fost încă făcută publică), restul fiind dat de alte perfomanţe: implicare în acţiunile partidului, notorietate, votul colegilor şi, foarte important, opţiunea preşedintelui filialei, adică a lui Nicolae Robu.

Or, se ştie foarte bine că primarul Timişoarei nu-l are deloc în graţii pe omologul său din Dudeştii Noi şi este de aşteptat ca votul său să contrabalanseze opţiunea primarilor. Prin urmare, decisive vor fi celelalte criterii din grila aplicată candidaţilor, care vor desemna câştigătorul din PNL Timiş pentru şefia consiliului judeţean.

Şi încă o precizare, în aparenţă minoră: formula de calcul este concepută de Nicolae Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Formula lui Robu poate bate votul primarilor!

  1. Iarna nu-i ca vara iar PNL nu-i Poli. Prin urmare Robu nu mai poate aplica aceleași formule care i-au adus eșecul în 2016. Alin Nica, președinte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *