Forajele proprii și rețeaua publică nu fac țeavă bună împreună

apa 1

În urma unor verificări în teren, echipele Aquatim au sesizat că sunt gospodării din mai multe localități din aria de operare care au conducte interioare de apă conectate în același timp și la rețeaua publică, și la forajele proprii.

Atunci când consumatorii anunță că la robinet curge apă de culoare ruginie, iar în zonă nu a avut loc nici o intervenție la rețeaua publică, echipele de intervenție își pun imediat problema existenței acestor cazuri.

Apa din forajele proprii are, de cele mai multe ori, probleme de calitate și, din cauza presiunii mari, poate ajunge în rețeaua publică prin intermediul instalațiilor interioare.

Astfel, sunt perturbate sensurile de curgere și este alterată calitatea apei din rețea.

Consumatorii aflați în această situație sunt avertizați că își expun atât familiile, cât și vecinii unor riscuri de îmbolnăviri consumând o apă a cărei calitate nu se poate controla.

Folosirea forajelor ca sursă alternativă de apă pentru udatul grădinilor sau spălarea pavajelor este bine-venită, însă conectarea acestora la instalațiile interioare de apă potabilă alimentate din rețeaua publică este ilegală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *