Forajele pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva sunt aproape gata (video)

Forajele pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva sunt aproape gata

Forajele pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva sunt aproape gata

Forajele pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva (secțiunile E și D) se apropie de finalizare, anunță Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, într-o postare pe Facebook.

”Deși termenul contractual pentru execuția forajelor geotehnice este de 4 luni, acestea vor fi finalizate în mai puțin de 2 luni.

Forajele pentru acest lot, pe care se vor construi cele două tuneluri deja faimoase (#tunelurile pentru urși), au început în data de 5 martie 2023 și au ajuns deja la 95%.

CITEȘTE ȘI: O șoferiță amețită de alcool a distrus două mașini și a lovit un copac

Pe cei aproximativ 10 km ai acestui lot toate cele 109 foraje necesare se vor finaliza săptămâna viitoare.

Contractul pentru construcția lotului 2 (secțiunile E și D) al Autostrăzii Lugoj-Deva, semnat anul trecut în luna octombrie, are ca termen de finalizare 45 de luni.

Perioada de proiectare, în care trebuie executate inclusiv geoforaje, are alocate 11 luni, iar faza de execuție 34 de luni”, spune Grindeanu.

Pentru realizarea acestei secțiuni, asocierea de constructori are la dispoziție 1,83 miliarde de lei (fără TVA), fonduri din PNRR.

Conform ministrului Transporturilor, cele mai complicate lucrări pe acest lot vor fi cele pentru construcția tunelurilor din zona Margina-Holdea (cu o lungime totală de 2,13 km).

După finalizarea acestui lot, se va putea circula pe A1 (parte a coridorului 4 pan-european) -de la Sibiu la Nădlac- fără întreruperi, doar în regim de autostradă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *