Fonduri pentru proiecte culturale online în județul Timiș

Contextul generat de epidemia cu noul coronavirus poate reprezenta o șansă de dezvoltare a unor noi oferte pe piața consumatorilor de cultură. Cu suficientă creativitate, publicul-țintă poate fi accesat online, stimulând astfel profesioniștii din domeniu și acoperind o nevoie din ce în ce mai mare a timișenilor pentru conținut cultural de calitate.

CITEȘTE ȘI: Noi îmbolnăviri de coronavirus, în județul Timiș. Bilanțul la nivel național

Aceasta este și premisa de la care a plecat prima măsură anunțată de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, în cadrul programului său OcroTim, menit să revitalizeze economia și mediul socio-cultural al județului. „După cum știți, domeniul culturii a fost greu-încercat în perioada pandemiei. Artiștii trebuie sprijiniți să treacă peste perioada dificilă în care ne aflăm.

Împreună cu profesioniștii din domeniu am găsit o soluție pentru a susține cultura. Facem acest lucru în cadrul programului OcroTim, iar acum venim cu prima măsură concretă, prin care îi sprijinim, în mod special, pe artiștii independenți”, consideră președintele CJ Timiș.

Întrucât manifestările care reunesc sute sau mii de oameni sunt momentan suspendate, s-a luat decizia concentrării atenției pe mediul online, susține Călin Dobra: „Alocăm 1,5 milioane de lei, prin Agenda culturală, pentru evenimente care se vor desfășura exclusiv online. Procedura de depunere a proiectelor rămâne aceeași. Este o premieră, iar măsura va fi votată în următoarea ședință de plen a aleșilor județeni. Ne aflăm într-o perioadă în care cuvântul-cheie trebuie să fie <<adaptare>>. Interzicerea evenimentelor i-a pus pe artiști la grea încercare, însă avem mulți timișeni creativi care cu siguranță vor putea creiona cât mai multe proiecte interesante”.

În total, pentru Agenda culturală 2020 a Consiliului Județean Timiș este prevăzută suma de 4,4 milioane de lei. Primele proiecte care se vor putea depune vor fi cele online, după votul din plenul CJT. În momentul în care situația epidemiologică o va permite, se va deschide și apelul pentru alte tipuri de acțiuni culturale.

0 Comments

No Comment.