Fonduri mai uşor de accesat de către micii fermieri şi tinerii agricultori

Micii fermieri pot pune mâna mai ușor pe 15.000 de euro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) are veşti bune pentru producătorii agricoli care vor să obțină bani nerambursabili de la Uniunea Europeană prin intermediul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR).

Mai exact, este vorba despre oportunitatea atragerii de fonduri europene de către tinerii agricultori și fermele mici. Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri și cel pentru dezvoltarea fermelor mici pot fi accesate acum mai ușor, după cum anunţă AFIR, care a publicat pe pagina sa oficială de internet, www.afir.info, un nou model de cerere pentru emiterea autorizației de mediu pentru beneficarii acestor submăsuri.

Astfel, modelele de cereri aferente submăsurii 6.1, de sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, și 6.3, pentru dezvoltarea fermelor mici, sunt disponibile în cadrul secţiunii „Informații utile”, subsecţiunea „Tipizate”.

„Ca urmare a solicitărilor venite din partea beneficiarilor submăsurilor 6.1 şi 6.3, prin care ni s-au semnalat problemele întâmpinate în obținerea documentelor de mediu pentru depunerea ultimei tranșe de plată, am stabilit în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și ai Gărzii Naționale de Mediu să punem la dispoziția beneficiarilor noștri modelul de cerere pentru emiterea autorizației de mediu”, susţine Daniel Crunteanu, directorul general adjunct al AFIR.

De la demararea PNDR 2014 – 2020 și până în prezent, agenţia care se ocupă cu finanțările neramburasibile pentru exploatațiile agricole a încheiat nu mai puţin de 9.753 de contracte de finanțare cu tinerii fermieri, prin submăsura 6.1, în valoare de peste 400 de milioane de euro, și a efectuat până acum plăți către beneficiari în valoare de 305,7 milioane de euro.

Totodată, pentru dezvoltarea fermelor mici, prin submăsura 6.3, AFIR a semnat 5.579 de contracte de finanțare în valoare de aproximativ 83,7 milioane de euro, plățile efectuate depăşind la ora actuală 59 de milioane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns