Focar de coronavirus într-un centru de îngrijire a persoanelor cu dizabilităţi din vestul țării

coronavirus4 1

Un nou focar de infecţie cu COVID-19 a apărut la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Păclişa pentru persoane cu dizabilităţi din Hunedoara. Un număr de 14 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar alte peste 100 de teste sunt în lucru. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost astăzi în vizită la Hunedoara.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus, în Timiș. Județele din vestul țării cu peste 400 de îmbolnăviri

„Nu ştim cum s-a întâmplat, am fost săptămâna trecută şi am făcut control acolo şi ne-am gândit că la toate măsurile pe care le-am luat nu vom avea probleme. După problemele de la Baia de Criş şi de la Orăştie am luat toate centrele la rând la testare. Aşa am descoperit acest focar’”, a declarat Vasilică Potecă prefectul de Hunedoara, citat de Mediafax.

Cei confirmaţi cu COVID 19 au fost transferaţi la Spitalul Judeţean Deva şi sunt asimptomatici. Dintre cei infectaţi, sunt 8 persoane internate în centru şi 6 dintre îngrijitori.

În Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Păclişa locuiesc 170 de persoane şi sunt 120 de persoane au grijă de ei.

„Am testat 60 de persoane din rândul îngrijitorilor şi peste 100 din cei internaţi. Restul erau acasă. Vom testa şi personalul care se afla în izolare acasă”, a mai spus prefectul.

Focare de COVID 19 au fost la mai multe centre de îngrijire din România, cum ar fi la Orăştie, la Galaţi sau la Răcări unde zeci de persoane au fost confirmate.

sursa: stiriletvr.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *