Imagini rare din „Cimitirul Piraților”. Flotila-fantomă eșuată de-a lungul coastei rusești

Flotila-fantomă din Coreea de Nord eșuată de-a lungul coastei rusești. Imagini rare din „Cimitirul Piraților”

Zeci de braconieri nord-coreeni s-au aventurat în larg, în căutare de calamari, însă nu s-au mai întors niciodată acasă și flotila fantomă ajunsă pe țărmul rusesc este singura urmă a existenței lor.

CITEȘTE ȘI: Angajaţii din Sănătate ies marţi în stradă, nemulţumiţi că nu au fost plătiţi. Proteste anunţate şi în spitale

Natalya Bulkina, fotograf din Rusia, a vizitat locul numit de localnici „Cimitirul Piraților” – o lungă porțiune de plajă pustie aflată la câteva ore distanță de Vladivostok, aproape de locul în care granițele Rusiei, Coreei de Nord și Chinei aproape că se unesc.

flota fanoma 2

Aceasta este una dintre zonele din Orientul Îndepărtat al Rusiei în care bărcile de lemn ale braconierii nord-coreeni ajung după ce sunt lovite de furtuni.

Uneori bărcile ajung la mal cu pescari epuizați la bord, dar de cele mai multe ori trupurile lor neînsuflețile sunt aruncate la țărm.
flota fanoma 3

„Această poveste mi-a inspirat un puternic sentiment de disperare, în timp ce făceam poze cu ceea ce mai rămăsese din bărcile braconierilor. Ajungând aici am înțeles mai bine drama acestor oameni, care au ieșit pe mare cu bărci atât de fragile”, a declarat Natalya pentru The Siberian Times.

Cine sunt proprietarii navelor din flota fantomă

Braconieri nord-coreeni au început să îți facă apariția în apele teritoriale ale Rusiei și Japoniei în urmă cu câțiva ani. De obicei pescuiesc în intervalul iunie – octombrie.

Sute dintre ei sunt prinși de patrulele rusești de frontieră, sunt duși în instanță, apoi sunt deportați.

Pescarii din flota fanomă sunt diparuți pe vecie

În Rusia nu există statistici cu braconierii nord-coreeni care mor în fiecare sezon de pescuit sau cu numărul de bărci care ajung pe țărmul rusesc.

„A durat doi ani să documentez acest proiect și nici nu știu sigur ce s-a întâmplat cu echipajele nord-coreene”, a spus Natalya. „Cineva mi-a spus că aceștia riscă să fie executați după deportare”, a mai spus ea.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns