Florin Drăgan, un nou mandat în funcția de rector al UPT

Florin Drăgan, un nou mandat în funcția de rector al UPT

Florin Drăgan, un nou mandat în funcția de rector al UPT

Cadrele didactice, cercetătorii și studenții UPT și-au ales rectorul pentru următorii cinci ani, actualul rector, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, fiind reconfirmat pentru un nou mandat.

Din efectivul total de 598 de electori, la urne s-au prezentat 491 (82%), au fost 464 de voturi valabil exprimate, 23 de voturi anulate și 4 voturi albe.

„Le mulțumesc tuturor cadrelor didactice și studenților care mi-au acordat încrederea pentru un nou mandat. Votul a fost pentru un program managerial ambițios, pornind de la proiectele pe care le-am derulat în acest prim mandat.

În urmă cu 4 ani, în momentul candidaturii mele, îmi propuneam în primul rând o schimbare de cultură organizațională în Politehnică.

Nu bănuiam atunci toate provocările cu care ne-am confruntat, inclusiv cei doi ani de pandemie. În acest context am căutat să avem o transformare organizațională cât mai lină, poate pentru unii prea rapidă, care a implicat în anumite cazuri o schimbare de mentalitate sau de poziționare a diferitelor procese din cadrul universității.

În această perioadă au venit oameni din afara universității cu experiență relevantă în domeniile lor de activitate, am schimbat împreună imaginea universității sau modul în care comunicăm, anumite abordări din zona financiară, de patrimoniu, internaționalizare, antreprenoriat sau am ancorat solid universitatea noastră în domeniul cultural.

CITEȘTE ȘI: UPDATE 2. A fost identificat bărbatul care a incendiat mașina de serviciu a directorului de la Piețe SA Timișoara

Poate că această perioadă ne-a făcut să ne redefinim de multe ori cuvinte ca implicare, împreună sau asumare.

În continuare ne propunem și consolidarea unui rol regional al Politehnicii, în acord cu tradiția noastră, rol regândit în ultimii 2 ani prin proiectele desfășurate pe învățământ dual la Arad și respectiv cele dezvoltate în jurul Facultății de Inginerie de la Hunedoara.

Dacă Timișoara s-a obișnuit să gândească soluții mai mult pentru ea, perspectiva oferită de Politehnică trebuie să împingă orașul tot mai mult înspre un rol pregnant regional”, a declarat conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *