Florin Cîţu: Statul va da 15 miliarde de lei, fără dobândă, micilor afaceri. Vor fi susţinute 600 de mii de locuri de muncă

Florin Cîțu, eliminat complet de pe scena politică. Va pierde și funcția de președinte al Senatului (surse)

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunţat vineri dimineaţa că va fi lansat programul IMM Invest, un program de finanțare a micilor afaceri, fără dobândă, care va funcționa pe întreg parcursul anului, fiind dată de la stat suma de 15 miliarde de lei. Cîțu a punctat astfel că Executivul intră în faza a II-a de repornire a economiei.

„Începem etapa a II-a de repornire a economiei. Firmele pot accesa credite fără dobândă. Vor fi susţinute 600 de mii de locuri de muncă. Companiile se pot înregistra pe Invest.imm.ro. Comisioanele și dobânzile vor fi susținute de guvernul Ro prin acest program. Până acum, suma pe care o puteam da era de max 200 de mii de euro, însă, pentru prima oară, Comisia Europeană, ne-a dat posibilitatea de a da 800 de mii pe companie.

E un program care vrea repornirea economiei. De azi începem. NU există termen limita. Nu se merge pe principiul primul venit, primul servit. NU va funcționa doar pe starea de urgență, ci va funcționa până la finalul anului. 15 miliarde pentru început, e un plafon important, și închidem acestă perioadă”, a spus Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *