Firmele din vestul țării își pot spune părerea despre digitalizarea afacerilor

adrchestpor21 1

Finanțările europene pentru digitalizarea afacerilor constituie o componentă majoră în noua programare financiară din fonduri europene pentru perioada 2021-2027. Firmele din județele Timiș, Caraș-Severin, arad și Hunedoara, altfel spus din Regiunea Vest,  sunt invitate să își spună nevoile printr-un chestionar online. Inițiativa aparține Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de autoritate de management pentru Programul Operațional Regional 2021-2027 în cele patru județe din regiunea noastră.

CITEȘTE ȘI: Cod galben în vestul țării. Ploi torențiale, după care vine frigul

Un chestionar online cu 23 de întrebări

Chestionarul referitor la finanțarea digitalizării întreprinderilor poate fi completat pe site-ul ADR Vest, la adresa adrvest.ro/chestionar-digitalizare. ”Sunt invitați să răspundă la întrebări reprezentanții mediului privat care își desfășoară activitatea în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Chestionarul cuprinde 23 de întrebări care vizează: modul în care se desfășoară în prezent activitățile și procesele în cadrul firmelor, folosirea internetului, a serviciilor cloud și a platformelor online comerciale,  adaptarea la tehnologiile digitale, evaluarea necesității de digitalizare a diferitelor procese operaționale (management, resurse umane, relația cu clienții, gestiunea stocurilor și a materiilor prime, activități logistice, producție, alte operațiuni, arhivarea documentelor etc.), investiții care presupun adoptarea soluțiilor digitale, evoluția serviciilor publice la capitolul digitalizării (pentru plata taxelor, înregistrarea activelor, solicitarea, urmărirea și obținerea de documente constatatoare, depunerea de declarații, obținerea de finanțări șamd), impedimentele care stau în calea digitalizării etc. Chestionarul poate fi completat până în data de 15 februarie 2021. Rezultatele obținute vor contribui la construirea unei componente a viitorului Program Operațional Regional 2021-2027 pentru Regiunea Vest, care să sprijine digitalizarea afacerilor, în deplină concordanță cu nevoile reale din acest domeniu. Vă reamintim, Regiunea Vest are șansa de a elabora și negocia direct cu reprezentanții Comisiei Europene propriul program operațional regional pentru perioada 2021-2027, o dată cu descentralizarea managementului fondurilor europene pentru dezvoltare regională”, precizează ADR Vest.

 

Circa un miliard de euro pentru Regiunea Vest

Regiunea Vest va beneficia de resurse financiare în valoare de peste un miliard de euro în următoarea perioadă de programare, iar POR Vest 2021-2027 va reprezenta principalul instrument de finanţare din fonduri europene disponibil la nivel regional pentru localitățile urbane. ADR Vest a elaborat o primă versiune a POR Vest 2021-2027, care a fost transmisă spre analiză Comisiei Europene în toamna anului trecut. Acest prim draft, dar și alte documente care privesc perioada de programare 2021-2027 sunt disponibile spre consultare pe pagina web a ADR Vest, la adresa adrvest.ro/por-2021-2027. Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate pot contacta să ne ADR Vest prin telefon sau fax, la nr. 0256.491.923, sau prin e-mail, la adresa [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns