Firmele de asigurări „omoară” service-urile auto

service 1

Un fenomen foarte neplăcut este tot mai des întâlnit în ceea ce priveşte reparaţiile autovehiculelor. Situaţia este din ce în ce mai des semnalată şi riscă să paralizeze activitatea multor service-uri auto, aflate în imposibilitatea de a-şi mai desfăşura activitatea în condiţii normale.

Totul porneşte de la modul în care anumite firme de asigurări înţeleg să-şi onoreze obligaţiile contractuale legate de achitarea contravalorii serviciilor efectuate. Concret, autovehiculele avariate ajung în atelierele de reparaţii, urmând a fi puse la punct în baza asigurărilor obligatorii încheiate.

Cei din service-uri repară maşinile, după care trebuie să primească sumele aferente serviciilor prestate de la firmele de asigurări. Mecanismul pare foarte simplu, numai că el este dat peste cap de unele firme de asigurări, care „uită” să mai plătească. Din această cauză, se ajunge la blocaje financiare care afectează în mod serios activitatea atelierelor de reparaţii şi pun chiar în pericol funcţionarea acestora.

Un exemplu grăitor este oferit de SC „Auto Braun” Timişoara, care se confruntă cu o situaţie neplăcută din cauza a două firme de asigurări, cu datorii mari. Este vorba despre „Euroins” şi „City Insurance”, care nu şi-au achitat facturi a căror valoare este de ordinul a zecilor de mii de lei!

Michael Braun, reprezentantul service-ului, spune că problemele s-au accentuat în această vară, iar cei de la asigurări oferă doar promisuni, fără nimic concret:

„Doar vorbe primim. Suntem plini de promisiuni, fără însă a vedea banii. Ni se cer tot felul de hârtiii, le aducem, dar totul se prelungeşte. Pentru noi, sunt sume mari, care ne afectează. Ei nu zic că nu plătesc, dar tărăgănează la infinit. Din păcate, nu se poate rezolva nimic la nivel local, pentru că totul depinde de cei de la Bucureşti”.

Aceeaşi pasivitate o afişează şi cei de Autoritatea de Supraveghere Fiscală, care tolerează la nesfârşit aceste neplăţi cu efecte devastatoare pe piaţa reparaţiilor auto.

„Ne-am putea adresa instanţelor de jduecată, dar nu e soluţia cea mai potrivită, pentru că am pierde ani buni prin tribunale. Apoi, noi plătim TVA pentru aceste facturi. Cât să mai aşteptăm?”, se întreabă, cu amărăciune, Michael Braun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Firmele de asigurări „omoară” service-urile auto

  1. Casa lu mama mea a fost asigurata la City Insurance ! Anul trecut in octombrie a fost afectata de un incendiu , nici acum dupa aproape un an nu a primit nici un leu! Mama a platit din 1994 la Asirom,Astra si City Insurance peste 6000 de Lei polita de asigurare . Daca nu isi facea asigurare avea 6000 de Lei mai mult!

Lasă un răspuns